The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Jeremy Naaijen
-
3 x homemade BBQ saus
Geplaatst in Jeremy NaaijenIedereen kent de traditionele BBQ saus. Donkerbruin, sticky met een beetje hitte en veel donkere suiker. Een tijdloze classic natuurlijk en superlekker om zo'n beetje alles er in te dippen. Wings, ribs, friet, you name it.
Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen wat je koopt bij de supermarkt en je eigen BBQ saus. Het geeft immers een gigantisch voldaan gevoel wanneer allemaal mensen rond een tafel aan het smullen zijn van jouw homemade BBQ saus en zij vragen hoe jij in hemelsnaam deze gorgeous saus hebt gemaakt. Well, I can teach you.01-09-2022 2544x bekeken reacties -
Met dry brining maak je van jouw stuk vlees een ware smaak explosie. Vaak krijg ik de vraag of “brining” a.k.a pekelen zin heeft bij gerechten en wat precies de functie is van dit proces. Traditioneel pekelen is ontzettend simpel, het is gewoon zout, water en vaak andere kruiden en specerijen die aan het vlees worden toegevoegd. Voor grotere stukken vlees zoals een kalkoen waar weinig vet in zit is pekelen ideaal. Het zorgt er niet alleen voor dat het vlees sappiger blijft, maar ook smaakvoller want het zout penetreert het vlees. Maar wat is dan in 's wereldsnaam “dry brining”? Wij gaan uitleggen wat dit precies is en de functie hiervan.
22-03-2022 2830x bekeken reacties -
10 BBQ tips om een pro te worden
Geplaatst in Jeremy NaaijenHet is bijna zover! De dagen worden weer langer, je tenen vriezen er niet meer af en de zon begint steeds meer door te prikken bij die grijze dikke wolken deken. Jawel, het is tijd om de BBQ weer eens aan te steken. Gelukkig zien we in Nederland steeds meer mensen die ook in de winter lekker culinair bezig zijn in de tuin, maar voor het gros is een barbecue nog altijd een mooi weer festiviteit. Hoewel wij toejuichen dat de BBQ het hele jaar door wordt ingezet, begrijpen we ook dat het voorjaar en zomer de uitgelezen seizoenen zijn om je deze culinaire tak van sport nog meer eigen te maken. Dit is jouw jaar om echt jouw BBQ game te verhogen naar the next level en ik [Jeremy] ga je helpen met 10 pro tips om van jou als BBQ rookie naar een BBQ legend te veranderen. Dus stof die BBQ even af, bestel jouw vlees bij The Butchery en bereid je voor op een epische zomer.22-02-2022 2327x bekeken reacties -
Het geheim van een mooie smoke ring
Geplaatst in Jeremy Naaijen04-10-2021 2810x bekeken reacties -
Caveman Style
Geplaatst in Jeremy NaaijenVlees + Vuur = Diner. Dit is het oer recept voor de eerste maaltijd van de mensheid. De oude ontdekking dat gekookt vlees objectief lekkerder is dan rauw vlees, dit heeft onze vleesetende samenleving gevormd tot wat het nu is. Het is een belangrijk element in onze evolutie. Tegenwoordig hebben wij allemaal sjieke en luxe bereidingstechnieken, zoals sous vide garen. Maar soms is het toch wel erg leuk om even helemaal terug te gaan naar de roots van BBQ. En veel verder terug dan een Caveman style steak is er niet.23-09-2021 2472x bekeken reacties