Jeremy Naaijen

 1. 3 x homemade BBQ saus

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  3 x homemade BBQ saus

  Iedereen kent de traditionele BBQ saus. Donkerbruin, sticky met een beetje hitte en veel donkere suiker. Een tijdloze classic natuurlijk en superlekker om zo'n beetje alles er in te dippen. Wings, ribs, friet, you name it.

  Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen wat je koopt bij de supermarkt en je eigen BBQ saus. Het geeft immers een gigantisch voldaan gevoel wanneer allemaal mensen rond een tafel aan het smullen zijn van jouw homemade BBQ saus en zij vragen hoe jij in hemelsnaam deze gorgeous saus hebt gemaakt. Well, I can teach you.
 2. Dry Brining van vlees

  Dry Brining van vlees

  Met dry brining maak je van jouw stuk vlees een ware smaak explosie. Vaak krijg ik de vraag of “brining” a.k.a pekelen zin heeft bij gerechten en wat precies de functie is van dit proces. Traditioneel pekelen is ontzettend simpel, het is gewoon zout, water en vaak andere kruiden en specerijen die aan het vlees worden toegevoegd. Voor grotere stukken vlees zoals een kalkoen waar weinig vet in zit is pekelen ideaal. Het zorgt er niet alleen voor dat het vlees sappiger blijft, maar ook smaakvoller want het zout penetreert het vlees. Maar wat is dan in 's wereldsnaam “dry brining”? Wij gaan uitleggen wat dit precies is en de functie hiervan.

 3. 10 BBQ tips om een pro te worden

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  10 BBQ tips om een pro te worden
  Het is bijna zover! De dagen worden weer langer, je tenen vriezen er niet meer af en de zon begint steeds meer door te prikken bij die grijze dikke wolken deken. Jawel, het is tijd om de BBQ weer eens aan te steken. Gelukkig zien we in Nederland steeds meer mensen die ook in de winter lekker culinair bezig zijn in de tuin, maar voor het gros is een barbecue nog altijd een mooi weer festiviteit. Hoewel wij toejuichen dat de BBQ het hele jaar door wordt ingezet, begrijpen we ook dat het voorjaar en zomer de uitgelezen seizoenen zijn om je deze culinaire tak van sport nog meer eigen te maken. Dit is jouw jaar om echt jouw BBQ game te verhogen naar the next level en ik [Jeremy] ga je helpen met 10 pro tips om van jou als BBQ rookie naar een BBQ legend te veranderen. Dus stof die BBQ even af, bestel jouw vlees bij The Butchery en bereid je voor op een epische zomer.
 4. Het geheim van een mooie smoke ring

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  Het geheim van een mooie smoke ring

  The perfect smoke ring 

  BBQ land is de rookring het pronkstuk van gerookt vlees. Het toont min of meer aan dat je goed werk hebt geleverd en het vlees op de juiste manier low&slow hebt gerookt. Vooral bij een juicy stuk brisket of short ribs wordt een mooie smoke ring nogal gewaardeerd. Maar
 5. Caveman Style

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  Caveman Style
  Vlees + Vuur = Diner. Dit is het oer recept voor de eerste maaltijd van de mensheid. De oude ontdekking dat gekookt vlees objectief lekkerder is dan rauw vlees, dit heeft onze vleesetende samenleving gevormd tot wat het nu is. Het is een belangrijk element in onze evolutie. Tegenwoordig hebben wij allemaal sjieke en luxe bereidingstechnieken, zoals sous vide garen. Maar soms is het toch wel erg leuk om even helemaal terug te gaan naar de roots van BBQ.  En veel verder terug dan een Caveman style steak is er niet.