• 9,6
  •  085 - 040 8044
  • Voor 11u besteld, zelfde dag in huis
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Kies zelf je leverdag

Shabu Shabu vlees bestellen online? | Butchery.ml

Shabu Shabu

Shabu Shabu

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Gyu shabu shabu entrecote Japans Wagyu Kagoshima A5 BMS12

  Gyu shabu shabu entrecote Japans Wagyu Kagoshima A5 BMS12

  € 59,99 (ca. 200 gram (2mm slices))

  Morgen in huis

 2. Wagyu bavette Yakiniku spiesjes 8/9 marbling Australia

  Wagyu bavette Yakiniku spiesjes 8/9 marbling Australia

  € 19,99 (5x ca. 60 gram)

  Morgen in huis

 3. Japanse Wagyu yakiniku spiesjes Kagoshima A5+ BMS12

  Japanse Wagyu yakiniku spiesjes Kagoshima A5+ BMS12

  € 39,99 (5x ca. 60 gram)

  Morgen in huis

 4. Gyu Shabu Shabu rib eye BMS8/9 Wagyu AUS

  Gyu Shabu Shabu rib eye BMS8/9 Wagyu AUS

  € 34,99 (ca. 200 gram (2mm slices))

  Morgen in huis

 5. Gyu Shabu Shabu entrecote BMS8/9 Wagyu AUS

  Gyu Shabu Shabu entrecote BMS8/9 Wagyu AUS

  € 34,99 (ca. 200 gram (2mm slices))

  Morgen in huis

 6. Buta Shabu Shabu procureur Livar

  Buta Shabu Shabu procureur Livar

  € 12,99 (ca. 200 gram)

  Morgen in huis

 7. Buta Shabu Shabu varkenslende Iberico

  Buta Shabu Shabu varkenslende Iberico

  € 6,99 (ca. 200 gram )

  Morgen in huis

 8. Buta Shabu Shabu buikspek Iberico

  Buta Shabu Shabu buikspek Iberico

  € 6,99 (ca. 200 gram )

  Morgen in huis

 9. Kalbi (Korean BBQ) shortribs met been Black Angus

  Kalbi (Korean BBQ) shortribs met been Black Angus

  € 34,99 (ca. 1000 gram)

  Morgen in huis

 10. Boerengehakt LIVAR

  Boerengehakt gekruid LIVAR

  € 5,99 (ca 500 gram)

  Morgen in huis

Bekijken als Rooster Lijst

10 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is shabu shabu?

Je kent Shabu Shabu wellicht van een all-you-can-eat formule waar – ironisch genoeg – sushi wordt geserveerd, maar feitelijk is Shabu Shabu een Japans gerecht dat vergelijkbaar is met fondue. Japanese hot pot dus. Shabu Shabu is dus gezellig tafelen, waarbij iedereen zijn eigen – flinterdun gesneden vlees, bij voorkeur natuurlijk Wagyu – bereid in een pot kokend hete bouillon. In diezelfde bouillon worden tevens kool, prei, wortelen. Udon noedels en paddenstoelen gegaard. Shabu shabu wordt traditioneel geserveerd met ponzu- en/of sesamsaus.

Japanse keuken

Doordat in Nederland de sushiketen Shabu Shabu breed is uitgerold, heeft dit traditionele gerecht een verkeerde lading gekregen. Als je het ons vraagt dan he? Wij zijn groot fan van de Aziatische keuken waarin shabu shabu een grote rol speelt. De snijwijze van het shabu shabu vlees is heel specifiek en ik (Bert-Jan Lantinga) heb een training moeten volgen om dit onder de knie te krijgen.

Korean BBQ

Zelf heb ik een jaar in Singapore gewoond en daar komt de Aziatische keuken natuurlijk perfect en veelal op hoog niveau samen. Niet alleen Japanese hot pot, maar ook Korean BBQ is daar razend populair. Kalbi short ribs bijvoorbeeld, oftewel, gezaagde short ribs zijn daar een geliefd BBQ gerecht, evenals karubi ribs: gezaagde short ribs zonder been. Alllemaal natuurlijk op die authentieke Asian Style wijze klaargemaakt. Veel sesam, soja, gember, ponzu etc. En met noedels of rijst als bijgerecht!

Bereidig Shabu Shabu

Steeds vaker kregen we de vraag of we op maat shabu shabu vlees konden snijden. Zelfde geldt voor Kalbi Short ribs. Heeft ongetwijfeld te maken met ons grote Wagyu assortiment. En omdat we zelf groot liefhebber zijn, konden we natuurlijk niet anders dan gehoor geven aan die vraag. Wij hebben naast rundvlees ook Ibérico varkensvlees flinterdun gesneden. Hoewel het shabu shabu vlees traditioneel gezien is bedoeld voor de Japanese hot pot, doet dit vlees het ook waanzinnig om hot & vlot te bereiden. Heel even om en om in de pan en dan serveren met soja- en sesamsaus. Een waanzinnige snack en prachtig voorgerecht! Kortom: we breiden ons shabu shabu, kalbi en karubi assortiment steeds verder uit. De Japanse keuken is waanzinnig populair in Nederland en dat juichen wij alleen maar toe. En wat denk je bijvoorbeeld van Japanse ramen of Vietnamese Pho? Allemaal waanzinnige gerechten die je kunt bereiden met flinterdun vlees dat wij – misschien ten onrechte - dus voor het gemak maar shabu shabu vlees noemen.

Shabu Shabu bestellen online

Shabu shabu online bestellen is dus een fluitje van een cent. Kies je favoriet, plaats de producten in je winkelmand, kies je leverdatum en plaats je bestelling. Je kunt je bestelling dezelfde dag in huis hebben, als je voor 11.00 bestelt. Quickfrozen, dus met behoud van alle voedingswaarden. Hetzelfde geldt voor Kalbi ribs en Karubi ribs. Met deze waanzinnige producten zet je nét even iets anders op tafel en zonder al te veel moeite. Sesam, Ponzu en Soja erbij en gaan met die banaan!