Burger buns

Burger buns

Burgers & buns, een fantastische combi toch? Daarom hebben we een paar mooie bollen in ons assortiment waar je de mooiste broodjes hamburger mee bouwt.. Brioche wit, brioche black of mini brioche voor een heuse burgerparty.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Mini burgerbun brioche white Mini burgerbun brioche white
  Mini burgerbun brioche white
 2. Mini burgerbun brioche black Mini burgerbun brioche black
  Mini burgerbun brioche black
 3. Mini burgerbun brioche yellow Mini burgerbun brioche yellow
  Mini burgerbun brioche yellow
 4. Mini burgerbun brioche green Mini burgerbun brioche green
  Mini burgerbun brioche green
Bekijken als Grid List

11 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een burgerbun?

Een burgerbun is een ander woord voor hamburgerbroodje, hamburgerbol of burgerbrioche. Kortgezegd, een benaming voor een broodje waar je je hamburger op kunt doen. Burgers en buns zijn een fantastische combi, wie lust er nou geen broodje hamburger? Een hamburger kan je natuurlijk op elk broodje doen, een zachte bol, Italiaanse bol of een brioche bun. Bij The Butchery vind je de brioche bun, omdat dat gewoon de absolute top is voor een hamburgerbroodje!

Wat zijn de beste hamburgerbroodjes?

Hoeven we niet lang over na te denken, de burgerbun brioche is voor ons de absolute topper. We hebben al veel broodjes geproefd en je wil absoluut niet dat je hamburgerbroodje soppig wordt zodra je je hamburger erop doet, dat is dan ook niet het geval. De wat zoetige smaak van de bol past perfect bij de smaak van een gegrilde hamburger en hij toast ook nog eens heel mooi waardoor het hamburgerbroodje niet sompig wordt.

Wat is een brioche bol?

De briochebol vindt z’n oorsprong in Normandië en is een typische zondagsbol om z’n luxe karakter. Luxe karakter? Yes, het is eigenlijk niet echt te vergelijken met een witte bol, maar zit een beetje tussen cake en brood in. Klinkt ook wel luxe toch? Een Frans brood dus, die ook al een flink aantal jaren bestaat. Oh, zo’n brioche bol is dus ook mooi stevig en smaakvol, ideaal voor de hamburger dus.

Hoe verwarm je de burgerbol?

Het hamburgerbroodje kan je op meerdere manieren opwarmen. Laat de broodjes allereerst goed ontdooien, dit kan je bijvoorbeeld doen door de broodjes tijdig uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Doe dit bij voorkeur een dag van tevoren. Belangrijk is, wat voor manier je ’t hamburgerbroodje ook verwarmd, dat je het broodje eerst doorsnijdt. Leg vervolgens even op de grill, op de BBQ of in een voorverwarmde oven (met de snijkant naar beneden) en let op dat de broodjes niet te donker worden. Juist doordat je ’t doorsnijdt, krijg je een lekker ‘knapperig’ broodje en wordt hij absoluut niet sompig als je er een burger op legt.

Hoe bouw je een burger bun op?

Er is geen gouden standaard voor het opbouwen van een burger, maar we kunnen je natuurlijk wel wat tips meegeven. Begin met ’t insmeren van je broodje met saus en leg daar eventueel wat sla op. Vervolgens plaats je de burger (gebakken uiteraard) op het broodje en vul je aan met de rest van je topping (heet niet voor niets topping immers ;)) en sluit af met ’t dakje van je broodje. Oh, hou je in achterhoofd dat meer ingrediënten niet altijd beter is. Less is more. Soms is een broodje burger ook gewoon fantastisch met een sausje, blaadje sla, plakje kaas en een uitgebakken ontbijtspek. En de burger dan natuurlijk.

Hoe groot zijn de burger buns?

De grootte van de burger buns kunnen ietswat variëren, maar we kunnen je vertellen dat ze betreft formaat fantastisch bij de hamburgers passen. Kies voor de mini buns ook mini burgertjes en voor het ‘normale’ formaat burger bun de ‘normale’ maat burger. De diameter van de normale brioche is rond de 10 centimeter

Wat zijn bao buns?

Bao buns komen uit de Aziatische keuken en zijn gestoomde broodjes die wat zoet zijn van smaak. Bao buns worden vaak gevuld met vlees zoals buikspek, eend of kip! Je zou ze kunnen kennen als die bapao broodjes die je in de supermarkt kan vinden met kipvulling bijvoorbeeld. De bao buns die je bij ons vindt, zijn nog niet gevuld en kan je dus nog perfect zelf beleggen met een hamburger, buikspek of eend. Je kan ’t dus zo gek maken als je zelf wilt! Ze worden ook wel eens steamed buns genoemd. Je kan ze dus bestellen en zelf beleggen, maar wist je dat we ook een mooi recept online hebben staan, waarbij je zelf je broodje maakt? Check dan vooral ’t recept ‘Broodje bapao braadworst’. En heb je wat minder tijd of zin, bestel lekker online.

Bao buns als hamburgerbroodje

Je denkt waarschijnlijk al snel aan een hamburgerbol als je broodjes hamburger wilt bouwen, maar wist je dat een burger ’t ook goed doet op een bao bun? Lekker aziatische topping erop en gaan! We hebben ze trouwens alleen in ’t klein, dus zijn perfect voor een ‘hapje’, BBQ-feestje met veel verschillende soorten of gourmet.

Mini hamburgerbroodjes voor mini burgers

Met mini hamburgers in ons assortiment konden de mini brioche bollen niet ontbreken. En beter nog, we hebben ze in allerlei hippe kleurtjes. Fantastisch om te serveren! Geel of rood of zwart.. Moet je gewoon hebben als je een burger tasting gaat doen met je vrienden. Ook leuk bij de gourmet trouwens.

Recepten met burger buns

Oke, we hebben ’t steeds over burger buns, maar vlees op een broodje is over ’t algemeen een goede combi. Daarom vind je bij ons op de receptenpagina niet alleen broodjes hamburger, maar ook bijvoorbeeld ‘bao buns met wagyu ossenhaaspuntjes’, ‘sloppy pulled chicken op een zwarte brioche’ of ‘pork belly met zoetzure komkommer op mini buns’.

Wel op zoek naar recepten met een hamburger op een burger bun? Wat dacht je dan van ‘old Amsterdam burger met bacon jam’, ‘triple naked gunpowder smashburgers’ of een ‘big fat beefburger’? Als je ’t ons vraagt zijn ’t allemaal dikke aanraders..

Hamburgerbroodjes online bestellen

Hamburgerbroodjes kan je bijna overal wel vinden, maar een écht goede brioche bol is toch wel lastig. Hoe makkelijk is het dan als je ‘m online kan bestellen, tegelijk met de burgers? Vanaf 60 euro bezorgen we al gratis bij je thuis. Voor 11h besteld op doordeweekse dagen, is dezelfde avond nog bezorgd! Supersnel in huis dus!  

Brioche bun online kopen

Bij The Butchery vind je dus de mooiste hamburgerbroodjes. Vooral brioche bollen, want dat vinden we immers zelf ’t beste broodje voor een broodje hamburger, of ander broodje warm vlees. De brioche buns zijn er in twee maten, ‘normaal’ en ‘mini’. De normale brioche buns die je gemakkelijk online koopt zijn perfect voor het normale formaat hamburger. De mini burgerbollen zijn ideaal voor de mini burgers. Graag nog wat extra advies over de hamburgerbollen of ons mooie vlees? We helpen je vraag! Mail je vraag naar info@butchery.nl of bel 085-0408044. We zijn telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 09:00 en 17:00.