Feestdagenspecials

Feestdagenspecials

Al onze hardlopers voor de feestdagen gebundeld in 1 categorie! Van Wagyu steaks tot gourmetpakket en van Beef Wellington tot gevulde kalkoen. Bekijk, laat je inspireren, kies en bestel!

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 41

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren
 1. Haasbiefstuk Aberdeen Angus Tournedos Aberdeen Angus
  Tournedos Aberdeen Angus
 2. Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12
 3. Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
  Japans Wagyu entrecote Kagoshima A5+ BMS12
 4. Tournedos Black Angus PRIME USA Tournedos Black Angus PRIME USA
 5. Butchery's Gourmet DeLuxe
  Butchery's Gourmet DeLuxe
 6. Huisgemaakte soepen kant&klaar
 7. Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
  Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
 8. Honey Glazed X-Mas Ham LIVAR
  Honey glazed partyham LIVAR
 9. Iberico wangetjes in rode wijnsaus kant&klaar
  Iberico wangetjes in rode wijnsaus kant&klaar
 10. procureurrollade livar
  Procureur Rollade LIVAR
 11. gevulde kalkoen
  Butchery's gevulde kalkoen
 12. Hazenpeper
  Wilde hazenpeper kant-en-klaar
 13. Foie Royale
  Foie Royale
 14. Reepeper
 15. Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus
  Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus
Bekijken als Grid List

Items 1-30 van 41

per pagina
Pagina
Oplopend sorteren

Wat zijn feestdagenspecials?

Feestdagenspecials zijn al onze hardlopers voor de feestdagen. Kan je de hele decembermaand dus mee vullen! Maar ook inspiratie vinden voor je verjaardag, jubileum of andere feestmomenten waarbij je lekker wilt gaan eten. Laat je inspireren en bestel op tijd online!

Vlees met kerst

Vlees met kerst blijft populair. Volgens een onderzoek van directresearch in 2022 eet meer dan 80 procent van de Nederlanders vlees met kerst. Vlees is dus ongekend populair tijdens de feestdagen. Wij, als slagers, snappen dat wel! Een goed stuk vlees op de feesttafel hoort er immers gewoon bij en dan ’t liefst van een dier wat een goed leven gehad heeft. Je mag er gerust vanuit gaan dat het vlees wat je bij ons bestelt, afkomstig is van dieren die zo’n mooi leven achter de rug hebben gehad.  

Culinaire kersttrends

Ho ho ho, we zijn met z’n allen gek op kerst en er ook al ver van tevoren mee bezig. Naast de kerstboom en de kerstcadeaus mag het kerstdiner zeker niet ontbreken! Om alvast wat in de stemming te komen delen we met liefde een aantal kersttrends:

> Sinds Corona al een stijgende trend, het kerstdiner thuis.
Snappen we wel. Lekker op je gemak cadeaus uitpakken en intiem dineren met de familie of vrienden. Genieten!

> Gemak, maar wel uitgebreid.
Hoewel we kunnen genieten van uitgebreid koken voor vrienden en familie, is ’t ook lekker als je zo een gerecht de oven in kan schuiven en er bijna geen omkijken meer naar hebt. Zo’n gevulde kalkoen, kant&klare beef wellington of partyham is dan helemaal ideaal voor de kerstdagen. Quality time!

> Meerdere koks
Hiermee kan je ’t zo gek maken als je zelf wilt. Iedereen is verantwoordelijk voor een gang of voor een deel van de gang. Zo verdeel je de ‘kerstdruk’ wat en is het kerstdiner voor iedereen een feestje.

> Kerstklassiekers
Jazeker, dit is zeker de trend van dit jaar. De dinertafels met kerst worden dit jaar gevuld met klassieke gerechten. Je kan dus denken aan carpaccio, gevulde kalkoen, rollade, gourmet en beef wellington!

Gevulde kalkoen voor de feestdagen

De gevulde kalkoen met kerst is sinds de Tweede Wereldoorlog steeds meer op tafel gekomen. Een traditie die we overgenomen hebben van de Amerikanen en Britten na de bevrijding. Volgens de Amerikanen en Canadezen was een gevulde kalkoen de showstopper op de feesttafel tijdens Thanksgiving. Aangezien Thanksgiving minder gevierd wordt in Nederland, is de kalkoen opgeschoven naar de kerstdagen en wordt de kalkoen dus steeds meer gegeten met kerst. Bij The Butchery vind je een gevulde kalkoen die je -na het ontdooien- zo in de oven schuift, maar kan je ook kiezen voor een naturel kalkoen die je zelf nog helemaal kan uitbenen, vullen en kruiden.

Rollades voor de feestdagen

Met de feestdagen zijn de rollades niet aan te slepen. Daarom is ’t in de decembermaand voor onze mannen in de productie ook een ware sport en een beetje competitie. Wie kan er ’t snelste foutloos de meeste rollades knopen? Een rollade hoort er gewoon bij in de decembermaand en dat merken we zowel online als in onze stenen winkel in Meppel. Ze vliegen de deur uit! The Butchery heeft meerdere rollades in ’t assortiment voor de feestdagen waarbij de procureurrollade uit eigen slagerij de ultieme winnaar is. Helemaal niet gek, zo’n rollade is immers mooi doorregen en lekker mals. Lust iedereen!

Gourmet voor de feestdagen

Nog zo’n hardloper met de feestdagen. We merken dat traditiegetrouw het gourmetstel jaarlijks bij veel gezinnen met de feestdagen op de tafel getoverd wordt. Helemaal niet zo gek, iedereen bereidt immers z’n eigen maaltje en je staat niet te stressen in de keuken om het diner op tijd op tafel te krijgen. En iedereen eet wat hij/zij lekker vindt, win-win dus! Bij The Butchery vind je een mooi gevarieerd gourmetpakket die je nog kan aanvullen met bijvoorbeeld mini burgers, mini burger buns en mini braadworstjes.

Beef Wellington voor de feestdagen

Nog zo’n échte kerstklassierer: Beef Wellington. Ossenhaas -omwikkeld met paddenstoelen en parmaham- in bladerdeeg. Kan je natuurlijk helemaal from scratch maken, maar kan je bij ons ook ‘kant&klaar’ bestellen. Hoewel kant en klaar misschien niet zo heel ambachtelijk klinkt, is het tegenovergestelde waar. Onze chefs hebben over de jaren het recept voor beef wellington geperfectioneerd en

Wagyu voor de feestdagen

Wagyu eten met kerst? Gewoon doen! Dan zet je een keer wat anders op tafel en eerlijk.. Japanse Wagyu is wat aan de prijs en dat eet je dus met feestelijke gelegenheden. Is kerst dus een uitgelezen kans voor! Je kan ’t natuurlijk als een steak bereiden, maar je kan een Japanse wagyu steak natuurlijk ook serveren als amuse op casave. Heb je in ieder geval wat origineels op tafel en smaakt ook nog eens waanzinnig. Wedden dat je iedereen aan tafel omverblaast? Benieuwd naar ’t recept? Vind je hier!

Partyham voor de feestdagen

Beenham eten met kerst is nog zo’n klassieker. Zo’n mooi imposant groots stuk vlees op tafel waar iedereen gek op is. Doet ’t elk jaar goed! Vooral als je kiest voor de honey glazed partyham van The Butchery. Is al ingesmeerd met een marinade van honing en bruine suiker en al voorgegaard door onze slagers. Hoeft dus alleen nog even in de oven. Kan niet mislukken!

Feestdagenspecials online bestellen

Tegenwoordig kan je dus feestdagenspecials zo vanaf de bank bestellen en hoef je niet meer in de rij te staan bij de slager. Ideaal! Voelt misschien niet heel ambachtelijk, als je niet in een slagerij staat en de lekkere geuren van een verse stoofpot al ruikt, maar niets is minder waar. Alle feestdagenspecials gaan immers door de handen van onze vakslagers mét jaren ervaring die écht genieten van het bezig zijn met vlees om tot het beste eindresultaat te komen. Dat betekent voor jou dus een perfecte tournedos, een fantastische gourmet of een met liefde gevulde kalkoen.. De keuze is reuze!

Kerstvlees quickfrozen bezorgd

The Butchery stuurt al het vlees quickfrozen op. Wat dat precies betekent? Gelijk na binnenkomst gaan onze slagers aan de slag met het vlees. Zorgvuldig wordt het getrimd en op maat gesneden alvorens het per stuk gevacumeerd wordt. Het vlees wordt op een speciale manier ingevroren, middels een extreem lage temperatuur, waardoor voedingswaarden en structuur optimaal behouden blijven. Niet te vergelijken met de vriezer thuis in de schuur dus!

Wees je ervan bewust dat wanneer je vlees online bestelt bij The Butchery, dat het vlees bevroren bij je binnenkomt. Vooral zo’n grote kalkoen of ander groot stuk vlees heeft even nodig om goed te ontdooien. Je doet er dus zeker goed aan om het vlees ruim van tevoren binnen te laten komen. Je ontvangt het vlees bevroren, dus het kan eventueel zo de vriezer weer in!

Meer lezen waarom we ons vlees invriezen en hoe dat in z’n werk gaat? Lees hier verder.

Kerstklassiekers online kopen

Kerstklassiekers online kopen is dus een fluitje van een cent. Je kiest je vlees, een passend gewicht en klikt ‘m zo in je mandje. In de check-out kies je makkelijk een datum die goed uitkomt en je betaalt in een beveiligde omgeving. Wel zo fijn. Hou er bij het bestellen rekening mee dat het vlees dus bevroren geleverd wordt en, afhankelijk van de grootte van het stuk vlees, even nodig heeft om te ontdooien.

Heb je vragen of wil je graag wat persoonlijk advies? Bel ons dan gerust op 085-0408044 [ma-vr van 09:00 t/m 17:00 zijn we telefonisch bereikbaar] of stuur een mailtje naar info@butchery.nl