• ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
  • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • ✔ Kies zelf je leverdag

Kippenhartjes Polderhoen

Kippenhart is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vleessoorten in Nederland en wordt ’t voornamelijk aan dieren gevoerd. Bij Braziliaanse BBQ’s is dat wel anders, hier zijn kippenhartjes een van de meest populaire gerechten van de barbecue.  

Lees meer
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Op voorraad
Pas Kippenhartjes Polderhoen aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Kippenhart is misschien wel een van de meest ondergewaardeerde vleessoorten in Nederland en wordt ’t voornamelijk aan dieren gevoerd. Bij Braziliaanse BBQ’s is dat wel anders, hier is kippenhart een van de meest populaire gerechten van de barbecue.  

Kippenhart smaakt, ook al is ’t een orgaan, niet naar typisch orgaanvlees. Het hart is een spier, wat betekent dat ’t vlees een stevige bite heeft. ’t Is overigens absoluut niet droog, kippenhartjes zijn lekker sappig.

 

Biologisch gehouden Polderhoen

Kippenhart van de Butchery komt van de biologisch gehouden Polderhoen. Polderhoen komt van het Franse ras Hubbard en wordt biologisch gehouden op de SKAL gecertificeerde Polderhoenderhof in Almere. Het leven dat de dieren hebben, staat niet in verhouding met de massa-industrie. Zo weegt een industrie-kip na zes weken al zo'n 2,2 kg, terwijl de Polderhoen pas 1 kg weegt na 6 weken. Een Polderhoen krijgt veel meer tijd om te groeien en dat komt de smaak, structuur van het vlees en bovenal de kip ten goede!

Op de Polderhoenderhof gelden strenge eisen. Zo mogen in het hok max 10 kippen per m2 worden gehouden. De vloer moet altijd bestrooid zijn met stro of zaagsel en de kippen moeten naar buiten kunnen met vrije uitloopt. Buiten moet elke kip beschikking hebben over minimaal 4 m2 ruimte. De uitloop moet bovendien begroeid zijn en beschutting geven tegen zon en roofvogels. Voer van de Polderhoen bestaat voor 95% uit biologische grondstoffen (waaronder sowieso hele granen), waarvan 20% uit de regio. Voor het voer mogen geen genetisch gemodificeerde grondstoffen, hormonen en andere groeibevorderende stoffen gebruikt worden en ook het preventief gebruik van medicijnen, waaronder antibiotica, is verboden. Dit kipvriendelijke en volwaardige leven is beloond met het drie sterren Beter Leven kenmerk van de Dierenbescherming.

Resultaat van deze strenge eisen? Een blije, gezonde, vitale kip.


Bereidingswijze

Kippenhart bereiden hoeft niet lastig te zijn. Je kan ze stoven, kort grillen of zelfs frituren. 

Vijzel of stamp knoflook, zout en chilivlokken klein. Meng de kruiden met 2 eetlepels olijfolie tot een marinade en marineer hier de kippenhartjes mee. Rijg de hartjes aan een spies en laat ze 30 minuten rusten. Vervolgens grill je de hartjes 5 minuten aan alle kanten. 

 


Wat vind je van dit product?