Bombay kip van The Man with the pan

Ingredienten

4 personen
2 Kipfilets
1 zakje Spiceblend Bombay kip
300 gram Rijst
300 gram Sperzieboontjes
1 Grote ui
350 ml Kokosmelk
100 ml Water
1 Komkommer
1 Limoen
Olijfolie
Zeezout & versgemalen peper

Bereidingswijze

Nodig voor 3-4 personen:

Spice blend voor Bombay Kip, 

Bereiding:

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snij de kipfilet in blokjes. Snipper de ui. Maak de boontjes schoon en breek doormidden.

Kook de boontjes beetgaar.

Was of schil de komkommer, snij in de lengte in vieren en ontdoe van de zaadlijsten. Snij schijfjes van ongeveer een halve cm breed. Pers de limoen erover uit en maak op smaak met een beetje zout. Roer door en zet apart.

Doe olie in de wok of een pan met dikke bodem. Fruit de uitjes tot ze glazig zijn.Voeg de kipblokjes toe en roerbak ze.

Voeg na een minuut of 5 de specerijenmix toe, zet het vuur lager, en roer goed door. Voeg gelijk de cocosmelk en het water toe. Roer door.

Zodra het weer pruttelt, voeg je de boontjes toe. Laat nog een minuutje zachtjes koken.

Serveer met de rijst en de komkommer-limoensalade.

ENJOY!