Honey jalapeno ribs

Ingredienten

1 persoon
1 Babyback rib
2 Jalapeños
150 gram Boter
20 gram Honing
200 gram BBQ saus
Zout en peper

Bereidingswijze

 
Spice up your life! Deze kleurrijke en pikante ribs zijn een echte favoriet onder mij en mijn vrienden. Meestal wikkel ik mijn ribs in folie of butcher paper maar deze keer koos ik ervoor om ze volledig “nude” te smoken.
 
Dat betekent dat ze veel rooksmaak krijgen en dat zich een mooie bark ontwikkelt.

Bereidingswijze honey jalapeno ribs  Jalapeno ribs

  • Vandaag houden we het lekker simpel en kiezen wij voor een simpele zout en peper rub op de ribs.
  • De ribs garen we ongeveer 5 uur lang op 135C of totdat een kerntemperatuur bereikt is van ongeveer 94C. Ze moeten soepel aanvoelen.
  • Meng de honing, boter en BBQ saus samen in een pan en voeg hier aan toe een half jalapeño fijn gesneden.
  • Wanneer de ribs bijna klaar zijn, gebruik je de glaze om ze mooi shiney te maken. Laat dit zeker een half uur nog even intrekken op de ribs en hou ze warm op de bbq.
  • Als je echt van spice houdt, snijd dan heel dun de jalapeño in plakken en plaats deze op de rib. Zorgt voor kleur en voor een beetje vuur!
ENJOY!