Picanha smoked op de BBQ

Ingredienten

4-6 personen
1 Picanha
Zeezout
Ui poeder
Knoflookpoeder
Komijnzaad
Gedroogde koriander
Gedroogde peterselie
Gedroogde Rozemarijn
Gedroogde Tijm
Versgemalen Peper

Bereidingswijze

Picanha is toch wel één van dé runderroasts van dit moment? Niet voor niets staat picanha ook wel bekend staat als “the Queen of steaks”. Normaal gesproken snijd ik de Picanha in lekkere dikke steaks, maar deze keer wilde ik [Ruud/Rudilicious] het eens anders doen. Laten we eens een hele Picanha op de barbecue roken. En ik verklap alvast, dat is écht de moeite waard!

Bereidingswijze smoked picanha 

  1. Snij het vetlaagje kruislings in tot het vlees. Let op, snijd in het vet en niet in het vlees, dat is zonde.
  2. Rub de hele vetlaag goed in met zeezout en laat de picanha een paar uur onbedekt in de koelkast liggen op een droogrekje.
  3. Maak ondertussen een rub van alle ingrediënten in gelijke delen, behalve het zout.
  4. Verwarm de BBQ tot ongeveer 110/120 graden.
  5. Haal de Picanha uit de koelkast en zout nu rondom, behalve de vetlaag
  6. Voeg nu rondom de rub toe, behalve op de vetlaag
  7. Leg de picanha op de barbecue, sluit het deksel, voeg de rooksnippers toe en breng naar een kerntemperatuur van 48 graden
  8. Haal de picanha van de barbecue en verwarm vervolgens de barbecue tot 180 graden.
  9. Na ongeveer 10 minuten rust kun je de picanha afgrillen op een directe zone. Let op dat de Picanha niet aanbrandt! Het vet dat er afdruipt zorgt al snel voor vlammen, zorg er dus voor dat je de Picanha in beweging houdt.
  10. Wanneer de picanha een mooie kleur heeft kan je hem van de barbecue halen. Wacht 5 tot 10 minuten met aansnijden zodat het vlees opnieuw tot rust kan komen.
  11. Snijd de Picanha vervolgens in dunne plakken en serveer met bijvoorbeeld chimichurri en/of grof zeezout

ENJOY!