Pokebowl met Wagyu shabu shabu

Ingredienten

4 personen
200 gram Shabu shabu
Sushi rijst
300 gr. Sushi rijst
400 ml Water
6 el Rijstazijn
½ el Suiker
¼ el Zout
Bouillon
400 ml Groentebouillon
100 ml Mirrin
Garnituren ½ komkommer ¼ winterpeen 2 bosuien 1 avocado Wakame Zwarte sesamzaadjes

Bereidingswijze

Het was een tijd lang een enorme trend, maar inmiddels heeft de pokebowl wel bewezen een blijver te zijn. Logisch ook wel, want dit gezonde gerecht is natuurlijk ook heel fijn. Niet te moeilijk te bereiden en je kunt er eindeloos mee varieren. Zo maakte Jan-Willem Melisse van Opsteakers dit recept met een Pokebowl met shabu shabu. Feest!

Bereiding sushi rijst

Spoel de sushi rijst  af met koud water totdat het water helder is. Hou de rijst in beweging en laat tot slot goed uitlekken. Meng nu de rijstazijn, suiker en zout tot een sushi azijn en zet deze apart. Breng nu het water aan de kook en kook op laag vuur de rijst in 15 minuten gaar met het deksel op de pan. Meng de rijst met de sushi azijn en laat afkoelen tot ongeveer kamertemperatuur. Let op: dit kan even duren, dus neem de tijd!

Garnituur

Snijd de winterpeen julienne en schil de komkommer in stroken. Gebruik niet het vruchtvlees van de komkommer. Snijd de bosui schuin in dunne ringen en de avocado in dunne plakjes! 

Bereiding Pokebowl

Breng 400 ml water aan de kook met 1 blokje groentebouillon en mirrin. Laat dit 10 minuten zachtjes doorkoken. Snijd nu stroken van 2 centimeter van de shabu shabu en leg apart.Pak een kom en begin met de sushi rijst. Doe dit onder in de kom en zorg dat er 1 bultje ontstaan aan de zijkant. Leg de garnituren per soort naast elkaar in de kom. En leg daar boven op de shabu shabu. Maak af met de sesamzaadjes. Pak een 2e bakje en doe hier de bouillon in om de shabu shabu in te verwarmen. Geloof ons: echt een waanzinnig Aziatisch gerecht en zonder al teveel moeite!

ENJOY!