Smokafried turkey wings

Ingredienten

2 personen
Kalkoen vleugels
Franks hot sauce
Theelepel Knoflookpuree
Theelepel Gemberpuree
200gr Boter
Zout en peper

Bereidingswijze

Zelf ben ik [Jeremy] gek op traditioneel kalkoen, maar het wordt vaak niet juist bereid. De oven aan op 300C, kalkoen erin gooien, 6 uur lang duimen en dan open dat 'ie gaar is. Dan kun je echt beter kiezen voor een mooie gevulde kalkoen, die inderdaad écht niet kan mislukken. Ga je voor naturel, doe er dan mooie dingen mee. Maak bijvoorbeeld verschillende bereidingen met 1 kalkoen. 
 
Als je gek bent op chicken wings, en laten we eerlijk zijn… who isn’t ? Dan is dit het perfecte recept voor jou.

Bereidingswijze Turkey Wings

  • Steek de bbq aan en behoud een temperatuur van circa 150C
  • Gebruik een heat deflector zodat je geen directe hitte hebt.
  • Bestrooi de kalkoen vleugels met zout en peper of eventueel jouw favoriete rub. Wees creatief, wings kunnen veel hebben.
  • Plaats de turkey wings op de BBQ en gaar voor ongeveer 2 uur totdat ze mooi gekleurd zijn.
  • Verwarm de knoflook en gemberpuree samen met de hotsauce en boter in een pannetje.
  • Haal de vleugels van de BBQ af en frituur op 180C voor ongeveer 5 minuten of totdat ze super crispy zijn.
  • Leg ze op een rek of een doek en zorg dat ze goed droog zijn. Hussel ze vervolgens door de saus heen.
  • De rook van de BBQ geeft extra smaak af en de frituur zorgt voor de crispy textuur die zo lekker zijn in wings.
Groter en juicier dan een normale chicken wing. What’s not to love, right ?

ENJOY!