Smoked Pork Belly

Bereidingswijze

Toe aan een nieuwe BBQ uitdaging, maar nog niet erg ervaren met het langer garen van een groot stuk vlees?
 
Welkom in de wonderlijke wereld van buikspek! Makkelijk te bereiden, supersmaakvol en vol vet wat het vlees mooi juicy houdt. Het is BIJNA niet te verpesten. Oh en het is ook vrij vriendelijk voor de portemonnee. Voor dit recept gebruikte ik (Jeremy van Black Gold Smokehouse) LIVAR buikspek, maar je kunt natuurlijk ook voor een ander ras kiezen. 

Bereidingswijze smoked belly

  • Haal het buikspek uit de verpakking en snijd in dikke lange stroken van ongeveer 5/6cm dik.
  • Bedek alle kanten van het vlees met de pink devil rub van No Rubbish. Smaakt heerlijk en ziet er ook nog eens top uit. Het begint nu knalroze, maar door de rook en karamelizatie zal de rub veel meer amber rood eindigen.
  • Plaats de buikspek op de BBQ die voorverwarmd is tot 135C. Gebruik hiervoor indirecte hitte.
  • De komende 3 uur hoef je niks te doen. That’s the beauty of pork belly.
  • Na 3 uur zal de kleur van het buikspek heftig veranderd zijn en een gedeelte van het vet gesmolten.
  • Het prachtige van buikspek en rook is dat vet de smaak van rook goed absorbeert.
  • Na zo'n 5 uur langzaam garen zullen de stroken buikspek een kerntemperatuur hebben van ongeveer 85C. Perfectie dus.
  • Je kunt ervoor kiezen om ze nog te glazen met een mooie BBQ saus om de smaak naar een nog hoger niveau te tillen! Maar dat hóeft niet.
  • Zo simpel kan het zijn...

ENJOY!