Rib eye Aberdeen Angus

Rib Eye steak van Uruguay graangevoerd. 

Lees meer
Land van Herkomst
Uruguay
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Op voorraad
Pas Rib eye Aberdeen Angus aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Wat is een rib eye?

Rib Eye wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor ribeye kiezen. Een goede rib eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

Waar komt de naam rib eye vandaan?

Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Rib Eye, ik vind het één van de lekkerste steaks die je kunt eten. En toch ook heel toegankelijk. Het vlees is mooi gemarmerd en rijk aan smaak.


Wat vind je van dit product?