100% Simmentaler

Het gevlekte Simmentaler rund is misschien wel hét boegbeeld van de iconische Milkakoe. Oké, de vlekken zijn niet paars, maar lichtbruin tot roodbont, maar het is het soort koe dat je ziet lopen in een groene Alpenweide. Het ras Simmentaler gaat way back en is ontstaan in de Middeleeuwen vanuit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan de koeien trouwens door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze het ras onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoelras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Fleckvieh heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees ten goede! Simmentaler online bestellen bij The Butchery is dus sowieso een verantwoorde keuze!



  • Superieur vlees met eerlijke herkomst
  • Voor 12.00 besteld, Morgen in huis
  • Gratis bezorgd v.a. € 60 met Packs Special Care
Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren
  1. T-bone Simmentaler

    T-bone Simmentaler

    x
    € 20,99
  2. Simmentaler Ribeye

    Simmentaler Ribeye

    x
    € 17,49
  3. Simmentaler Entrecote

    Simmentaler Entrecote

    x
    € 10,99
  4. Cote de Boeuf Simmentaler

    Cote de Boeuf Simmentaler

    x
    € 24,99
  5. T-bone Rubia Gallega

    T-bone Rubia Gallega

    Niet op voorraad.

Bekijken als Rooster Lijst

5 Items

per pagina
Aflopend sorteren