St. Louis style BBQ ribs LIVAR

St. Louis style BBQ ribs van het Limburgs Kloostervarken. 

Lees meer
Land van Herkomst
Nederland
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Wat zijn St. Louis style BBQ ribs? 

Wist je dat St. Louis style BBQ ribs niet verwijst naar een dry rub of een BBQ saus? St. Louis style is een speciale snit van de rib zelf. Deze cut komt van het buikgedeelte van het varken, is meestal dikker en heeft meer vlees om de botten. Over de botten gesproken, deze spareribs hebben vlakkere botten dat de 'normale' spareribs. 


Bereidingswijze

Hoe bereid je St. Louis style BBQ ribs? 

De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk!


Ingredienten

100% varkensvlees

Wat vind je van dit product?