St. Louis style ribs

St. Louis style BBQ ribs.

Lees meer
Pas St. Louis style ribs aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Wat zijn St. Louis style ribs?

St. Louis Style ribs zijn belly ribs, dus gesneden uit de buik van het varken. In de Verenigde Staten is dit eigenlijk wat ze onder spareribs verstaan. Dus niet de baby back ribs die wij in Nederland serveren als spareribs. Buikspareribs zijn gesneden volgens de St. Louis Style, een speciale manier van snijden die is ontstaan vanuit de behoefte van wedstrijd BBQ’ers in de States. De ribben zijn namelijk dusdanig gesneden dat het vlees gelijk van dikte is en weinig afval geeft. En het zijn mooie ribben in de presentatie! Mooi grote, platte racks die perfect low en slow kunnen worden bereid op de BBQ.

Verschil Baby Back Ribs en st. Louis Style?

Het grootste verschil tussen baby backs en st. louis style ribs is dat baby back ribs worden gesneden uit het deel van de ribben dat het dichtst tegen de ruggengraat aan zit. De strengen van Baby back ribben zijn dus kleiner, wat meer gebogen en vaak wat minder vet dan belly ribs. 

Belly ribs ribs van LIVAR

Onze belly ribs (St. Louis) zijn van LIVAR, het 3*** Beter Leven varkensras waar we oprecht fan van zijn. We zijn dan ook jarenlang official dealer en we hebben inmiddels al ons ‘reguliere’ Nederlandse varkensvlees vervangen door LIVAR. ‘Smaak als beloning voor goede zorg’, gaat namelijk onmiskenbaar op bij dit ras.

Bereidingswijze St. Louis Style Ribs

Wil je weten hoe je deze heerlijke belly ribs klaarmaakt op de BBQ? BBQ Junkie laat met dit recept zien hoe dat doet.

St. Louis Style ribs online bestellen?

Dan is heel eenvoudig! We leveren quickfrozen, dus binnen het uur heel vers ingevroren. Voor 11.00 besteld = dezelfde avond al in huis en de leverdag kies je zelf (in de checkout)! Naast avondlevering, bieden we daglevering aan van maandag t/m zaterdag en in de Randstad zelfs op zondag!  

 


Bereidingswijze

Hoe bereid je St. Louis style BBQ ribs? 

De naam zegt 't al, op de BBQ! De eerste stap om de ribs klaar te maken is het op kamertemperatuur laten komen van de BBQ ribs. Verwijder het vlies aan de onderkant van de ribs en wrijf vervolgens de ribs in met een dry rub. Laat de kruiden een aantal uur intrekken of leg de ribs een nachtje -ingepakt in huishoudfolie- in de koelkast. 

En nu kan de BBQ aan! Zorg dat de barbecue een temperatuur bereikt van ongeveer 105 tot 120 graden Celcius. Zorg dat de barbecue de gehele tijd van het bereiden deze temperatuur aanhoudt. Leg de BBQ ribs op het rooster op de barbecue, maar niet direct boven het vuur -druipbakje onder de spareribs is aan te raden- en laat de spareribs 2,5 tot 3 uur garen. Haal de spareribs van de barbecue en pak ze in met aluminiumfolie. Gaar de spareribs nog 1,5 uur op dezelfde temperatuur. Nu ben je bijna klaar.. Pak de spareribs na 1,5 uur weer uit en smeer ze in met een goede saus en leg ze nog een uurtje op het rooster. Eindig met nog een laagje saus en eetsmakelijk!


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

LIVAR en Belly ribs, als je het mij vraagt een hele fijne combi!


Wat vind je van dit product?