Ribeye Roast

Ribeye Roast

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je ribeye roasts van de mooiste runderrassen. Elke ribeye roast is door de handen gegaan van onze Meesterslagers, waardoor de kwaliteit gewaarborgd is. De ribeye roasts worden eerst getrimd, vervolgens individueel verpakt, gelabeld en binnen het uur op een speciale manier ingevroren. Zo blijven de kwaliteit en voedingswaarden behouden.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

5 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een ribeyeroast?

De Ribeye roast wordt -net als de ribeye- gesneden uit de runderrib. De ribeye valt tussen de schouder en de lende en omvat de ribben zes tot en met twaalf. In dit deel van het rund vind je meer intramusculair vet, wat voor de fantastische marmering zorgt in de ribeye. Die fantastische marmering zorgt ervoor dat de roast mals is, veel smaak én een lekkere bite heeft. Een rib eye roast is eigenlijk niets anders dan ribeye aan 1 stuk. Van een ribeye roast kan je dus zelf rib eye’s snijden, de roast aan 1 stuk bereiden of er zelf een rollade van knopen.

Ribeye roast als SundayRoast?

De Sunday roast wordt ook wel ’t ultieme comfort food genoemd en is van origine een (hele mooie) Engelse traditie. Op zondag hebben immers de meeste mensen tijd om in de keuken (of in de tuin met de BBQ) aan de slag te gaan.

De Ribeye roast leent zich perfect voor de Sunday roast. Serveer ‘m met aardappels, groenten en een goede jus. Oh, traditioneel is de jus van een Sundayroast mooi dik. Dit komt omdat er bloem aan de jus toegevoegd wordt tijdens de bereiding.

Vroeger werd de Sunday roast altijd rond lunchtijd geserveerd, maar met de verschuiving van ’s middags warm eten naar ’s avonds warm eten is ook de Sunday Roast opgeschoven naar het einde van de middag. Zo heb je de hele dag de tijd om de perfecte roast voor te bereiden en kan je ’s avonds lekker uitbuiken..

Een ribeye roast is dus ideaal voor een zondagse roast, maar als je liever een magerder stuk rundvlees hebt, kan je ook kiezen voor bijvoorbeeld een entrecoteroast, een mooie lamsbout of sukadebraadstuk..

Zit er bot in ribeye roast?

In de ribeye roasts die we bij The Butchery aanbieden, zit geen bot. Mocht je toch liever een mooie ribeyeroast willen bereiden mét bot, dan zou je voor de Prime Rib roast kunnen kiezen. Een mooie roast van ribeye aan het been. Een bot in een ribeye roast geeft vooral in de bereiding een mooi effect, staat natuurlijk fantastisch op tafel én geeft nog een extra smaakdimensie. Bot geeft immers ook smaak af. Daartegenover staat dat je van een ribeye roast (zonder bot dus) gemakkelijk mooie plakken snijdt.

Hoe bereid je een ribeye roast?

Een ribeye roast kan je op verschillende manieren bereiden. Zo kan je ‘m low & slow bereiden in de oven of op de BBQ of je kan ‘m sous vide garen om vervolgens af te grillen. Een ribeye roast leent zich trouwens ook perfect voor Reverse sear, waarbij je eerst de steak gaart (bijvoorbeeld op de BBQ) om ‘m vervolgens af te fakkelen.

Low & slow

Zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid is en haal ’t vlees 5 uur voor bereiding uit de koelkast. Verwarm alvast de oven of BBQ (indirect) voor op 120 graden celcius en zorg dat je een pan of grill maximaal verhit. Eerst ga je namelijk de roast aangrillen, na het aangrillen verplaats je ’t vlees naar de oven (of indirecte zone van je BBQ) en laat je ‘m garen tot hij de gewenste kerntemperatuur bereikt heeft. Laat het vlees nog 10 minuten rusten voor het aansnijden. Kruid voor het aansnijden ’t vlees en je kunt aan tafel!

Reversed Sear

Bij de Reversed Sear draai je de bereiding die je bij low&slow gelezen hebt om. We gaan namelijk eerst (na ontdooien en op kamertemperatuur laten komen) de roast garen in de oven of op de indirecte zone van de BBQ. Hier houden we een temperatuur bij aan van ongeveer 60 graden celcius. Gaar je roast tot een kerntemperatuur -2 graden naar keuze. Je gaat ‘m immers hierna nog afgrillen, waarbij die graden er nog bijkomen. Grill vervolgens het vlees bruin en knapperig tot de gewenste kerntemperatuur. Laat ‘m nog 10 minuten rusten voor het aansnijden. Kruid voor het aansnijden ’t vlees en je kunt aan tafel!

Sous vide

Sous vide garen om vervolgens af te grillen is een hele mooie methode die eigenlijk nooit mislukt. Ook bij deze methode is ’t belangrijk om de kerntemperatuur in de gaten te houden van je vlees.

Zorg ervoor dat je vlees ontdooid is voordat je aan de slag gaat en laat ’t vlees alvast in een paar uur op kamertemperatuur komen. Verwarm vervolgens ’t waterbad voor op 52 graden voor rare, op 54 graden voor medium rare en op 57 voor medium. Dubbelcheck nog even extra ’t vacuum, de zak moet immers echt goed dicht zijn voordat hij ’t waterbad in gaat en het kan nog wel eens voorkomen dat er tijdens het transport een kleine beschadiging aan ontstaat. Gecheckt? Top! Dan kan de roast in vacuum in het waterbad. Hier kan je ‘m voor drie uur in laten liggen. Grill ‘m na die drie uur nog even goudbruin in de pan of op de BBQ. Laat de ribeye roast vervolgens nog 10 minuutjes rusten voor het aansnijden, kruid de roast met peper en zout of een rub naar keuze en je kunt aan tafel.

Op zoek naar een uitgebreide bereidingswijze? Check dan vooral de bereidingswijze bij de producten. Hebben we ‘m helemaal voor je uitgeschreven!

Wat voor wijn bij ribeye roast?

Bij ribeye roast kan je eigenlijk hetzelfde wijnadvies aanhouden als bij ribeye. Het is immers hetzelfde vlees, alleen een andere grootte. Ook ribeye roast vraagt dus om een mooie stevige rode wijn, ’t liefst een kruidige. Let er vooral op het selecteren van de wijn dat er ruimschoots tannines in aanwezig zijn. Tannine gaat immers de strijd aan met het vet in het vlees, waardoor het vlees lichter wordt en de wijn zachter. Een Syrah, Malbec, Primitivo of een stevige Rioja zijn dus goede keuzes!

Ribeye roast kopen online

Tegenwoordig is een ribeye roast kopen online een fluitje van een cent. Je kiest de roast van je favoriete ras, of ‘t ras wat je graag een keer uit wilt proberen en je klikt ‘m in je mandje. Je zoekt uit wat je nog meer nodig hebt. Een pondje gehakt of een paar kipfilets is natuurlijk altijd handig om in die vriezer te hebben en je rekent vervolgens af via onze beveiligde check-out. Oh en in de check-out kan je zelf je leverdag kiezen. We leveren overdag of ’s avonds, net wat jou het beste uitkomt.

Quickfrozen geleverd

Al ons vlees wordt quickfrozen geleverd. Al ons vlees voor de productie krijgen we vers van het slachthuis binnen. We zijn dus gegarandeerd de eerste partij die het vlees invriest. Dit doen we op een speciale manier, waardoor alle voedingswaarden in het vlees behouden blijven voor optimaal kwaliteitsbehoud. Juist omdat we het direct na binnenkomst portioneren en invriezen, blijft die kwaliteit zo goed behouden. Verser kan je ’t dus bijna niet krijgen…

Online ribeye roast kopen

Easypeasy zo’n ribroast online bestellen! Extra ideaal is dat je zelf je ras kan kiezen. De slager om de hoek heeft immers meestal niet zo’n grote voorraad aan verschillende rassen in de toonbank liggen. Wij hebben ribeye roast van onder andere Black Angus USA (favoriet van de Slager), Aberdeen Angus (altijd goed, prijs/kwaliteit) en Hereford (de perfecte keuze voor grasgevoerd rundvlees. Daarnaast hebben we ook nog prachtige gevulde roasts. Wat dacht je van een roast met carpacciovulling? Geeft net even die extra dimensie. Koop je ribeye roast online, dan zorgen wij ervoor dat het veilig tot aan je deur geleverd wordt op de door jou gekozen datum.