• 9.6
  •  085 - 040 8044
  • Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Kies zelf je leverdag

Biologisch gehouden limousin rund | Butchery.nl

Limousin (bio gehouden) NLD

Limousin (bio gehouden) NLD

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. Hachee Limousin (bio gehouden)

  Hachee Limousin (bio gehouden)

  € 9,99 (ca. 500 gram)

  Morgen in huis

 2. Goulash Limousin (bio gehouden)

  Goulash Limousin (bio gehouden)

  € 13,99 (ca. 700 gram)

  Morgen in huis

 3. Tartaar Drents Natuurrund

  Tartaar Limousin (bio gehouden)

  € 5,99 (2x ca. 150 gram)

  Morgen in huis

 4. Duitse biefstuk Limousin (bio gehouden)

  Duitse biefstuk Limousin (bio gehouden)

  € 9,99 (2x ca. 150 gram)

  Morgen in huis

 5. rundvleespakket

  Rundvleespakket 20dgn (biologisch gehouden)

  € 119,99 (20 dagen 2 pers.)

  Morgen in huis

 6. rundergehakt Drents natuurrund

  Rundergehakt Limousin (bio gehouden)

  € 6,99 (ca. 500 gram)

  Morgen in huis

Bekijken als Rooster Lijst

6 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Limousin rund van het Drentse landschap

Op het gebied van dierenwelzijn kun je nauwelijks beter zitten dan met dit mooie, biologisch gehouden rundvlees. Grazers van het Drentse landschap noemen we deze runderen (Schotse Hooglanders en Limousin rund). Stichting het Drentse Landschap beheert zo’n achtduizend hectare natuurlandschap en doet dat zo zorgvuldig mogelijk. Net zoals vroeger grazen er weer honderden runderen en schapen. De dieren voeden zich met alles wat het Drentse Landschap te bieden heeft en dragen zo hun steentje bij aan de vegetatie. Door voedingsstoffen te onttrekken aan het land, krijgen oude plantsoorten namelijk weer nieuwe kansen. Overbegrazing is echter niet de bedoeling. Daarom vindt er jaarlijks een selectie plaats. Sommige dieren worden elders ingezet, sommigen niet. Hoe dan ook hebben de grazers van het Drentse landschap een heerlijk leven gehad en omdat ze altijd in een natuurlijke omgeving hebben geleefd, is het vlees van absolute topkwaliteit. Win-win dus. Kwaliteitsvlees als beloning voor goede zorg. De dieren zijn biologisch gehouden en in de natuur opgegroeid. Dat houdt onder meer in:

 • Het gras dat de dieren eten, is niet bemest met kunstmest.
 • Ook andere schadelijke middelen worden niet toegepast.
 • De dieren eten puur natuur.
 • Vlees van het Landschap voldoet aan alle eisen die aan de producten van de biologische landbouw gesteld worden.

Biologisch vlees van limousin rund

In het Drentse Landschap lopen Schotse Hooglanders en Limousins. De vleespakketten van The Butchery komen van biologisch gehouden Limousin rund. Limousin runderen zijn bruin/roodachtig met een lichtere kop. Ze doen het vooral goed in de rijkere en drogere beekdalen, maar ook op grazige gebieden. Het is een typisch vleesras dat zijn naam dankt aan de Franse streek rondom de stad Limoges. Er lopen momenteel zo’n 300 Limousin runderen in het Drentse Landschap. Van voorjaar t/m najaar, want in tegenstelling tot de Schotse Hooglanders gaan de Limousins ’s winters op stal. Deze biologisch gehouden Limousin runderen zijn echt een klasse apart. Natuur op z'n best! Super vlees eten zonder schuldgevoel dus.

Limousin kopen online?

Limousin vlees kopen online is een fluitje van een cent. Met de informatie die voorhanden is, weet je precies wat je koopt. Wij leveren op maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 en 22.00. Je kunt zelf je gewenste leverdatum kiezen en als je vóór 11.00 bestelt, kun je je limousin vlees zelfs dezelfde avond al in huis hebben. Heel veel makkelijker wordt het dus niet dan limousin rundvlees online bestellen vanuit je luie stoel. Met een vleespakket vul je bovendien eenvoudig je vriezer en weet je zeker dat je een goede bijdrage levert aan de no-waste principe. Je eet letterlijk out-of-the-box en dat zorgt voor voldoende variatie. Daar wordt iedereen beter van!