Tri tip Black Angus AUS
5 stars - based on 3 reviews

Tri tip van het Australische Black Angus rund.

Een Tri Tip (maminha / ezeltje ) is een mooie roast die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Tri-Tip and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van anderhalf uur.

Reversed sear Tri-Tip

(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur.

Bereiding tri-tip Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor tri-tip

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 739.86
Energie (kcal) 177.00
Vet (g) 10.80
Verzadigd vet (g) 5.30
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 20.00
Zout (g) 0.08
star star star star star
Fantastische tri tip, 1 van de betere die ik ooit klaargemaakt heb. Ga snel weer bestellen :). Dit keer gedaan met peper zout rub en reverse sear. Heerlijk zo, nog lekkerder op bolletje met coleslaw en eigen gemaakte bbq saus. Dikke aanrader!
Review door |
star star star star star
Prachtig stuk vlees. Erg mals. Heb deze aant het spit in de kamado bereid met directe hitte. Erg van genoten. Levering en service was ook helemaal in orde hier.
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Tri tip Black Angus AUS
5 stars - based on 3 reviews

2 ReviewsBekijken
Tri tip van het Australische Black Angus rund.

check-circle Delivery on 'Maandag'
  • check-circle check-circle Delivery on 'Maandag' of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Starting at € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Delivery on 'Maandag'
10,50
Steak Seasoning
check-circle Delivery on 'Maandag'
5,99
Seasalt flakes
check-circle Delivery on 'Maandag'
3,99

Altijd handig bij steaks

Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
15,99
Aanmaakblokjes
check-circle Delivery on 'Maandag'
11,40
Bge Houtskool Dutch
check-circle Delivery on 'Maandag'
18,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Delivery on 'Maandag'
37,50
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Delivery on 'Maandag'
9,95

Bijpassende recepten

Tri-tip in Mojo marinade

Meest gekocht
Rookworst met old Amsterdam & mosterd LIVAR Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on 'Maandag'
4,99
Fijne verse worst LIVAR
check-circle Delivery on 'Maandag'
4,99
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Delivery on 'Maandag'
5,99