-
Afgelopen weekend was de 50ste editie van Arnhem Rookworststad, de grootste nationale rookworstwedstrijd waar elke slager en worstmaker zich voor kan inschrijven. De wedstrijd bestaat uit diverse rubrieken en The Butchery ging naar huis met maar liefst 5 keer goud. Een kroon op het ambacht van onze gewaardeerde Meester Worstmakers.
-
Klassieke wildgerechten uit verschillende landen
De herfst heeft officieel zijn intrede gedaan, en dat betekent maar één ding voor de culinaire fijnproever: het wildseizoen is weer begonnen. Hoewel wild tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar is, hangt er iets magisch in de lucht zodra half oktober aanbreekt. En dat is dus niet alleen in Nederland of België het geval. Wist je dat in heel Europa de start van het wildseizoen gevierd wordt met traditionele wildgerechten? BEKIJK WILD FRANKRIJK: HAZENPEPER (CIVET DE LIÈVRE) Frankrijk is natuurlijk hét land van de verfijnde keuken, en wildgerechten zijn daar geen uitzondering op. Denk aan een lange tafel, knisperend haardvuur en een fameuze stoofpot die urenlang zachtjes pruttelt. Civet de Lièvre, oftewel hazenpeper, is een echte klassieker -
Hertenbiefstuk bakken in 8 stappen
Tijdens het wildseizoen eet je, jawel, hertenbiefstuk! De mooie malse steak is immers goed verkrijgbaar tijdens dit seizoen en de volle, uitgesproken smaak past perfect bij het herfstige weer. Ook bij The Butchery bestel je gemakkelijk hertenbiefstuk, weet je gelijk zeker dat je een mooie steak van een goede kwaliteit te pakken hebt! Want ook al het wild wat je bij ons vindt, gaat door de handen van onze zorgvuldige, vakbewame slagers die de biefstuk zo trimmen, dat hij zo thuis de pan in kan! BEKIJK WILD Hertenbiefstuk bakken Om het je helemaal makkelijk te maken om de perfecte hertenbiefstuk op tafel te zetten, hebben we het bakken van de hertenbiefstuk in 8 stappen opgedeeld, -
Zo maak je het ultieme stoofvlees
Ook zo'n zin in een goede stoofpot? Terwijl je door de week misschien snel iets op tafel wil zetten, is het in het weekend juist heerlijk om een grote pan op het vuur te hebben pruttelen. Hoe langer je het vlees de tijd geeft, hoe beter de smaak. En het beste? Jij hoeft er nauwelijks naar om te kijken. Terwijl je huis gevuld wordt met die lekkere geuren, kun jij lekker op de bank ploffen. Welk vlees gebruik je voor je stoofpot? Laten we eerlijk zijn: stoofvlees draait om kwaliteit. En je hebt niet eens de duurste stukken nodig om het lekker te maken! Voor rundvlees zijn riblappen en sukadelappen absolute toppers. Dit vlees is stevig genoeg om urenlang te stoven en wordt boterzacht met een rijke, diepe smaak. Liever iets anders? -
The Butchery volop in de prijzen
The Butchery ontving deze week diverse onderscheidingen op de prestigieuze slagersvakwedstrijden SLAVAKTO en sleepte onder andere het Drents Kampioenschap in de wacht. Daarnaast werd onze Marcherto Nederlands Kampioen bij de Junioren Worstmaken & Vleeswaren. Supertrots! -
How-To: BBQ worst
Wist je dat al onze worstjes uit eigen Worstmakerij komen? We hebben alle soorten en maten, van de mooiste vleesrassen en in verrassende smaakcombinaties. Maar dus áltijd homemade door onze eigen Meester Worstmakers. -
Uitslag Butchery Burger Battle #2
Na een succesvolle eerste editie van de #butcheryburgerbattle vonden we het hoog tijd voor een nieuwe ronde. En wat waren de inzendingen weer tof! Hier de uitslag... -
Internationale Hamburgerdag
Vandaag op 28 mei 2024 vieren we ons aller favorite fastfood: de hamburger. Het is namelijk Internationale Hamburgerdag! En wij vieren dat natuurlijk niet zomaar... Nee zeg. De hele week hebben we maar liefst 15% korting op ALLE burgers, ALLE broodjes en ALLE meat toppings. Inslaan dus maar! -
Winnaar Shopping Awards 2024
Jaaaaaa, we hebben een Gouden Shopping Award gewonnen in de rubriek Eten & Drinken! Hoe fantastisch is dat? Vier mee met 10% korting op ons hele assortiment! -
How-to: Teppenyaki voor thuis
Ben je een liefhebber van de Japanse bakplaat? Goed nieuws, dat feestje kun je thuis ook gewoon vieren. Met een elektrische bakplaat aan tafel, verse groenten, een teppanyaki schotel en een paar Japanse must-haves, kun je prima zelf aan de bak. Hieronder een how-to van Robert van Dijk (@vurigekolen). -
10 Bestsellers voor Kerst!
aanden aan het voorbereiden op het kerstassortiment en hoewel we elk jaar nieuwe trends zien, lijkt traditie nog altijd de boventoon te voeren met dergelijke dagen. De kerstdrukte is in volle gang (het is niet normaal!) en inmiddels hebben we een lijstje met bestsellers voor je. De posities wisselen nog wel eens, maar dit zijn onbetwist de toppers tot nu toe. -
Twee manieren om carpaccio te serveren
Een altijd-goed-voorgerecht waar je bíjna iedereen wel mee kunt blij maken is natuurlijk carpaccio. En carpaccio serveren is allesbehalve rocket science. Kwestie van de juiste ingrediënten in huis halen. Onze chef Ruben laat in onderstaande video zien hoe je carpaccio serveert. Easy Peasy klassiek of in een bonbon. Hoe dan ook; kan niet misgaan.