Vlees ontdooien

Wat is de beste manier om vlees te ontdooien?

De beste manier om vlees te ontdooien is om het een dag of twee dagen van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen. Zo kan het vlees rustig ontdooien. Haal het vlees (vooral bij steaks van toepassing) na ontdooien één tot twee uur van tevoren uit de koelkast en leg op het aanrecht om op kamertemperatuur te laten komen voor bereiding.

Ik heb weinig tijd om vlees te ontdooien, wat nu?

Het kan voorkomen dat je het vlees snel wilt ontdooien. De magnetron is hierbij niet je beste vriend. Wat je wel kunt doen om je vlees te ontdooien, is door het vlees in de vacuümzak (check even of er geen gaatjes in zitten) in een bak met koud water te leggen. Zo ontdooit je vlees sneller zonder al te veel kwaliteitsverlies.
Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
check-circle Vanavond in huis
Normale prijs 9,99 8,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Vanavond in huis
4,99
Iberico spareribs Iberico Spareribs
check-circle Vanavond in huis
27,99