The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Tartaar Black Angus PRIME USA
Heerlijk magere tartaar het Amerikaanse Black Angus rund.
Productinformatie
Heerlijk magere tartaar het Amerikaanse Black Angus rund.
Wat is tartaar?
Tartaar is gemalen rauwe biefstuk dat (in dit geval) in de vorm van een burger wordt gemaakt. Een verschil met gehakt dus, dat ook van andere vleesdelen kan komen. Bestel je in Belgie een broodje Filet Américain, dan krijg je vaak rauw vlees zonder toevoegingen. Tartaar dus. Tartaar wordt sowieso door elkaar gebruikt, want het staat symbool voor 'fijngehakt'. Denk bijvoorbeeld aan tonijntartaar of tartaar van rode biet. In het geval van rundvlees gaat het echter bijna altijd om fijngehakte biefstuk. Bij ons in elk geval wel!
Bereidingswijze
Snelle bereidingswijze tartaar
Grillen/bakken: 4 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 50C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina.
Ingredienten
Butcher's Notes
Tartaar vind ik heerlijk én lekker toegankelijk. Rauw, maar zeker ook in een burgertje.