VIND 'T GOUDEN PAASEI EN ONTVANG 4 GRATIS LIVAR WORSTJES  | Lees Meer

Academy

 1. 5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Geplaatst in Technieken
  5 Tips voor de perfecte BBQ Brisket

  Pitmasters weten: brisket is één van de meest rewarding BBQ gerechten. De grande finale op menig BBQ wedstrijd. Niet eenvoudig klaar te maken, maar oefening baart kunst en als het lukt is het nergens mee te vergelijken. Het vlees van brisket komt uit de borst van het rund en heeft een langzame bereiding nodig om te voorkomen dat het taai wordt. De kunst is natuurlijk mals en sappig vlees onder een knapperige bark (korst). Liefst nog met een mooie smokering… Klaar voor? Nicky Duijvelaar van Duijvelslekker heeft alvast een aantal must-do’s voor je op een rijtje gezet. Basisprincipes waar je eigenlijk niet zonder kan. Wel zo handig, voorafgaand aan een urenlange sessie!

 2. Van verse worst naar rookworst

  Van verse worst naar rookworst

  Ruud van @Rudilicious_kitchen is gek op rookworst, maar dan wél eentje met alles erop en eraan. De rookworsten in de supermarkt zijn over het algemeen vrij mager. Maar wat je júist wilt is vettig, zout, sappig...! Die van de HEMA (vloeken we nu in de kerk) komt in de buurt, maar onze eigengemaakte rookworst van LIVAR is echt de bom. 

 3. Procureurrollade uit de oven

  Procureurrollade uit de oven

  Een diner op de planning met vrienden of familie? Dan is rollade altijd een goed idee. Een van de bestsellers onder onze rollades is de procureurrollade van het Limburgs Kloostervarken. Dat is natuurlijk niet voor niets.. De procureurrollade is namelijk een mooi gemarmerde rollade, handgeknoopt door onze slagers, die niet snel uitdroogt. Kan eigenlijk niet mislukken dus!

 4. 3 x homemade BBQ saus

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  3 x homemade BBQ saus

  Iedereen kent de traditionele BBQ saus. Donkerbruin, sticky met een beetje hitte en veel donkere suiker. Een tijdloze classic natuurlijk en superlekker om zo'n beetje alles er in te dippen. Wings, ribs, friet, you name it.

  Maar er is natuurlijk een groot verschil tussen wat je koopt bij de supermarkt en je eigen BBQ saus. Het geeft immers een gigantisch voldaan gevoel wanneer allemaal mensen rond een tafel aan het smullen zijn van jouw homemade BBQ saus en zij vragen hoe jij in hemelsnaam deze gorgeous saus hebt gemaakt. Well, I can teach you.
 5. 8 tips om vlees te grillen

  8 tips om vlees te grillen

  Grillen, iedereen kan het, als je de basis maar een kléin beetje in acht houdt. Het is een easy way of cooking en je zet er héle fijne gerechten mee op tafel. Dus wil jij een perfecte wagyu steak, hamburger of entrecote op tafel zetten? Lees dan even Jeremy's tips door en  vleesgrillen wordt een piece of cake!

 6. Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

  Geplaatst in Technieken
  Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

  Rotisserie chicken is megapopulair en da's natuurlijk niet voor niets. Bij bekende restaurants als Rijssel, Rotisserie Amsterdam of de Biertuin zijn de hele kippetjes niet aan te slepen en wie ooit wel eens in Gerlos komt, skiet waarschijnlijk met lunch gerade aus naar de Larmach Alm, ook wel bekend als de kippenbar. Iedereen houdt van een goede gegrilde kip en de rotisserie geeft daar nét even een extra dimensie aan.

 7. Hoe maak je Chimichurri?

  Hoe maak je Chimichurri?

  Een goede chef weet: het succes van een gerecht zit ‘m in de details. Een mooi bijgerecht, een verfijnde saus of een goede salsa als finishing touch. Chimichurri is zo’n salsa. Een Zuid-Amerikaanse salsa om precies te zijn. In landen als Argentinië, Brazilië en Uruguay krijg je het standaard bij je vlees. Want de frisse, ietwat zurige smaak gaat heel lekker met goed gemarmerd vlees. Picanha bijvoorbeeld, als we toch lekker in Zuid-Amerikaanse sferen zitten…

 8. Dry Brining van vlees

  Dry Brining van vlees

  Met dry brining maak je van jouw stuk vlees een ware smaak explosie. Vaak krijg ik de vraag of “brining” a.k.a pekelen zin heeft bij gerechten en wat precies de functie is van dit proces. Traditioneel pekelen is ontzettend simpel, het is gewoon zout, water en vaak andere kruiden en specerijen die aan het vlees worden toegevoegd. Voor grotere stukken vlees zoals een kalkoen waar weinig vet in zit is pekelen ideaal. Het zorgt er niet alleen voor dat het vlees sappiger blijft, maar ook smaakvoller want het zout penetreert het vlees. Maar wat is dan in 's wereldsnaam “dry brining”? Wij gaan uitleggen wat dit precies is en de functie hiervan.

 9. 10 BBQ tips om een pro te worden

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  10 BBQ tips om een pro te worden
  Het is bijna zover! De dagen worden weer langer, je tenen vriezen er niet meer af en de zon begint steeds meer door te prikken bij die grijze dikke wolken deken. Jawel, het is tijd om de BBQ weer eens aan te steken. Gelukkig zien we in Nederland steeds meer mensen die ook in de winter lekker culinair bezig zijn in de tuin, maar voor het gros is een barbecue nog altijd een mooi weer festiviteit. Hoewel wij toejuichen dat de BBQ het hele jaar door wordt ingezet, begrijpen we ook dat het voorjaar en zomer de uitgelezen seizoenen zijn om je deze culinaire tak van sport nog meer eigen te maken. Dit is jouw jaar om echt jouw BBQ game te verhogen naar the next level en ik [Jeremy] ga je helpen met 10 pro tips om van jou als BBQ rookie naar een BBQ legend te veranderen. Dus stof die BBQ even af, bestel jouw vlees bij The Butchery en bereid je voor op een epische zomer.
 10. Het geheim van een mooie smoke ring

  Geplaatst in Jeremy Naaijen
  Het geheim van een mooie smoke ring

  The perfect smoke ring 

  BBQ land is de rookring het pronkstuk van gerookt vlees. Het toont min of meer aan dat je goed werk hebt geleverd en het vlees op de juiste manier low&slow hebt gerookt. Vooral bij een juicy stuk brisket of short ribs wordt een mooie smoke ring nogal gewaardeerd. Maar
Pagina