Automatisch Sparen voor Gratis Producten? | Lees Meer

Academy

  1. 8 tips om vlees te grillen

    8 tips om vlees te grillen

    Grillen, iedereen kan het, als je de basis maar een kléin beetje in acht houdt. Het is een easy way of cooking en je zet er héle fijne gerechten mee op tafel. Dus wil jij een perfecte wagyu steak, hamburger of entrecote op tafel zetten? Lees dan even Jeremy's tips door en  vleesgrillen wordt een piece of cake!

  2. Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

    Geplaatst in Technieken
    Kip van de rotisserie: hoe, wat & waarom?

    Rotisserie chicken is megapopulair en da's natuurlijk niet voor niets. Bij bekende restaurants als Rijssel, Rotisserie Amsterdam of de Biertuin zijn de hele kippetjes niet aan te slepen en wie ooit wel eens in Gerlos komt, skiet waarschijnlijk met lunch gerade aus naar de Larmach Alm, ook wel bekend als de kippenbar. Iedereen houdt van een goede gegrilde kip en de rotisserie geeft daar nét even een extra dimensie aan.

  3. Hoe maak je Chimichurri?

    Hoe maak je Chimichurri?

    Een goede chef weet: het succes van een gerecht zit ‘m in de details. Een mooi bijgerecht, een verfijnde saus of een goede salsa als finishing touch. Chimichurri is zo’n salsa. Een Zuid-Amerikaanse salsa om precies te zijn. In landen als Argentinië, Brazilië en Uruguay krijg je het standaard bij je vlees. Want de frisse, ietwat zurige smaak gaat heel lekker met goed gemarmerd vlees. Picanha bijvoorbeeld, als we toch lekker in Zuid-Amerikaanse sferen zitten…

  4. Dry Brining van vlees

    Dry Brining van vlees

    Met dry brining maak je van jouw stuk vlees een ware smaak explosie. Vaak krijg ik de vraag of “brining” a.k.a pekelen zin heeft bij gerechten en wat precies de functie is van dit proces. Traditioneel pekelen is ontzettend simpel, het is gewoon zout, water en vaak andere kruiden en specerijen die aan het vlees worden toegevoegd. Voor grotere stukken vlees zoals een kalkoen waar weinig vet in zit is pekelen ideaal. Het zorgt er niet alleen voor dat het vlees sappiger blijft, maar ook smaakvoller want het zout penetreert het vlees. Maar wat is dan in 's wereldsnaam “dry brining”? Wij gaan uitleggen wat dit precies is en de functie hiervan.

  5. 10 BBQ tips om een pro te worden

    Geplaatst in Jeremy Naaijen
    10 BBQ tips om een pro te worden
    Het is bijna zover! De dagen worden weer langer, je tenen vriezen er niet meer af en de zon begint steeds meer door te prikken bij die grijze dikke wolken deken. Jawel, het is tijd om de BBQ weer eens aan te steken. Gelukkig zien we in Nederland steeds meer mensen die ook in de winter lekker culinair bezig zijn in de tuin, maar voor het gros is een barbecue nog altijd een mooi weer festiviteit. Hoewel wij toejuichen dat de BBQ het hele jaar door wordt ingezet, begrijpen we ook dat het voorjaar en zomer de uitgelezen seizoenen zijn om je deze culinaire tak van sport nog meer eigen te maken. Dit is jouw jaar om echt jouw BBQ game te verhogen naar the next level en ik [Jeremy] ga je helpen met 10 pro tips om van jou als BBQ rookie naar een BBQ legend te veranderen. Dus stof die BBQ even af, bestel jouw vlees bij The Butchery en bereid je voor op een epische zomer.
  6. Het geheim van een mooie smoke ring

    Geplaatst in Jeremy Naaijen
    Het geheim van een mooie smoke ring

    The perfect smoke ring 

    BBQ land is de rookring het pronkstuk van gerookt vlees. Het toont min of meer aan dat je goed werk hebt geleverd en het vlees op de juiste manier low&slow hebt gerookt. Vooral bij een juicy stuk brisket of short ribs wordt een mooie smoke ring nogal gewaardeerd. Maar
  7. Caveman Style

    Geplaatst in Jeremy Naaijen
    Caveman Style
    Vlees + Vuur = Diner. Dit is het oer recept voor de eerste maaltijd van de mensheid. De oude ontdekking dat gekookt vlees objectief lekkerder is dan rauw vlees, dit heeft onze vleesetende samenleving gevormd tot wat het nu is. Het is een belangrijk element in onze evolutie. Tegenwoordig hebben wij allemaal sjieke en luxe bereidingstechnieken, zoals sous vide garen. Maar soms is het toch wel erg leuk om even helemaal terug te gaan naar de roots van BBQ.  En veel verder terug dan een Caveman style steak is er niet.
  8. Reverse Sear: de techniek om een dikke steak tot perfectie te grillen

    Geplaatst in Technieken
    Reverse Sear: de techniek om een dikke steak tot perfectie te grillen

    Heb je zo’n stoere dikke steak op ’t oog? Een clubsteak, een cote de boeuf of een picanha bijvoorbeeld? Dan wil je de steak perfect medium rare mét een donkerbruine korst serveren aan je gasten (of aan jezelf ;)). Kies je bij een dikke steak voor een normale garing, dus eerst grillen en vervolgens nagaren, dan heb je kans op een steak die aan de buitenkant perfect is, maar aan de binnenkant te wensen overlaat. Dit kan ook andersom: met de reverse sear methode gaar je eerst het vlees tot de gewenste kerntemperatuur om ‘m vervolgens af te grillen voor een mooie korst.

  9. Wagyu en Wijn

    Wagyu en Wijn
    Bij een goede steak hoort een goede wijn. Of een fijn (speciaal)biertje natuurlijk, kan ook heerlijk zijn. Maar de smaken van de wijn in je glas en de steak op je bord moeten elkaar natuurlijk wel complementeren. En hoewel we zelf fervent liefhebber zijn, laten we die combinatie toch liever aan de expert over. Wij zijn dan ook onwijs blij met de kersverse samenwerking met Vinobox. Er zitten leuke dingen aan te komen, maar we beginnen met een terugkerende wijn-spijs rubriek, ingevuld door de gecertificeerde sommelier van Vinobox.
  10. 6 homemade sauzen bij biefstuk & varkensvlees

    Geplaatst in Algemeen
    6 homemade sauzen bij biefstuk & varkensvlees

    Saus bij vlees: voor sommigen is het vloeken in de kerk. Maar – vergeef ons als je het er niet mee eens bent – wij zijn er bij tijd en wijle dol op. Niet altijd natuurlijk en ook niet bij elk vlees, maar als we uitpakken tijdens een etentje mag er best eens een mooie saus bij. Wel homemade gemaakt natuurlijk, geen potjes of zakjes en áltijd serveren on the side. Welke sausen wij lekker vinden bij vlees? We delen een paar recepten met jullie.

Pagina