The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Academy
-
Wagyu en Wijn
Geplaatst in Wijn-Spijs CombinatiesBij een goede steak hoort een goede wijn. Of een fijn (speciaal)biertje natuurlijk, kan ook heerlijk zijn. Maar de smaken van de wijn in je glas en de steak op je bord moeten elkaar natuurlijk wel complementeren. En hoewel we zelf fervent liefhebber zijn, laten we die combinatie toch liever aan de expert over. Wij zijn dan ook onwijs blij met de kersverse samenwerking met Vinobox. Er zitten leuke dingen aan te komen, maar we beginnen met een terugkerende wijn-spijs rubriek, ingevuld door de gecertificeerde sommelier van Vinobox.16-11-2020 721x bekeken reacties -
6 homemade sauzen bij biefstuk & varkensvlees
Geplaatst in AlgemeenSaus bij vlees: voor sommigen is het vloeken in de kerk. Maar – vergeef ons als je het er niet mee eens bent – wij zijn er bij tijd en wijle dol op. Niet altijd natuurlijk en ook niet bij elk vlees, maar als we uitpakken tijdens een etentje mag er best eens een mooie saus bij. Wel homemade gemaakt natuurlijk, geen potjes of zakjes en áltijd serveren on the side. Welke sausen wij lekker vinden bij vlees? We delen een paar recepten met jullie.
13-11-2020 671x bekeken reacties -
Leren Marineren
Geplaatst in One Minute Grill AcademyLeren marineren
Een goed stuk vlees voor bereiding lekker lang in de marinade leggen is altijd een goed idee. Een goede marinade geeft namelijk niet alleen meer smaak aan het vlees, maar maakt het versoepelt ook de structuur van het vlees. Vroeger was het doel van marineren vooral preservatie, maar dat is allang niet meer het geval.
12-10-2020 463x bekeken reacties -
Een goede biefstuk bakken, het is niet moeilijk, je moet het alleen even weten. Het juiste vlees kiezen, op kamertemperatuur laten komen, bakken in (geklaarde) roomboter, even laten rusten en op de draad aansnijden. Klinkt simpel en heel eerlijk... dat ís het eigenlijk ook. Mits je alle stappen goed doorloopt!
12-03-2020 1625x bekeken reacties -
Kamado BBQ – Wat is het en wat doe je ermee?
Geplaatst in AlgemeenPitmasters en Kamado’s – ze gaan hand en hand en de social kanalen staan er vol mee. Je kunt als foodie je instagram account niet openen of er staat een big green egg, kamado Joe, Bastard of soortgenoot te shinen. Maar wat is een kamado BBQ nu eigenlijk precies en wat kun je er allemaal mee? Oftewel: what’s the fuss about?
05-03-2020 2882x bekeken reacties -
Spareribs volgens de 3-2-1 methode
Geplaatst in TechniekenSpareribs, het is misschien wel één van de meest populaire low & slow gerechten van dit moment. Logisch ook, want van een goed vleesras en langzaam gegaard, houd je botermals vlees over dat rammetje vol smaak zit. De meest gebruikte methode op de BBQ is de 3-2-1 methode. Deze methode komt uit Amerika en met name geschikt voor dikbevleesde ribben, zoals buikribben. Gebruik je dunnere ribben (zoals in Nederland vaak het geval), dan kun je de tijden wellicht iets naar beneden schroeven. Hoe dan ook moet je wel zo'n 5 tot 6 uur rekenen en dat is exclusief voorbereiding. Maar dat is juist de charme ervan. Want hoe kun je beter je zondagmiddag besteden?
18-02-2020 7662x bekeken reacties -
Biefstuk Snijden
Geplaatst in One Minute Grill AcademyOp de juiste manier je biefstuk snijden: het is cruciaal voor het juiste mondgevoel. Onze chef Ruben Meijboom legt in onderstaande video uit waarom het aansnijden van biefstuk zo belangrijk is en laat meteen de verschillen zien tussen vlees met een fijne draag (zoals tournedos) en vlees met een grove draad (bavette).
26-11-2019 4306x bekeken reacties -
Ribeye bakken
Geplaatst in One Minute Grill Academy04-11-2019 6221x bekeken reacties -
Dry Aging van vlees: hoe, wat en waarom…
Geplaatst in Technieken02-10-2018 6421x bekeken reacties -
Welkom in The Butchery Academy!
Geplaatst in AlgemeenWelkom op Butchery's Academy. Waar wij je met onze BLOG op de hoogte houden van actualiteiten en nieuwtjes bij de Butchery en uit de branche, willen we met The Butchery Academy een platform creëren om kennis te delen. Must-knows en nice-to-knows voor iedereen die - net als wij - dol op eten is! #sharethegoodfoodfeeling
29-08-2017 1742x bekeken reacties