Kippakket Polderhoen 10dg (biologisch gehouden)

10 daags kip vleespakket (2 personen) van bio gehouden Polderhoen. Overigens is dat ruim genomen, want de gemiddelde eter zal hier vast en zeker langer mee doen. 
- Hele kip (1,3kg)
- Kipfilet (2 stuks)
- Kiprollade (500 gram)
- Kip wokreepjes (400 gram)
- Kipvleugels (8st, 4 per persoon)
- Kipdijfilet (4st, 2 per persoon)
- Kipschnitzels (2 stuks)
- Kipkarbonades (2 stuks)
- Kipdrumsticks (4st, 2 per persoon)
- Kipsate van dijen (4st, 2 per persoon) 

Lees meer
Land van Herkomst
Nederland
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Niet op voorraad
Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Kippakket voor 2 personen

Dit 10-daags kippakket voor 2 personen is eigenlijk een indicatie. Met een vleespakket met hele kip, een kiprollade, grote kipfilets, etc. kan de gemiddelde eter wel langer dan 10 dagen uit de voeten. We gaan voor het gemak maar uit van de grote eter, dan zit je met 10 dagen altijd goed. Dit kippakket komt van biologisch gehouden Polderhoen. Eerlijk en traceerbaar vlees dus, tegen absoluut een eerlijke prijs!

Inhoud kippakket 10 dagen

- Hele kip (1,3kg)
- Kipfilet (2 stuks)
- Kiprollade (500 gram)
- Kip wokreepjes (400 gram)
- Kipvleugels (8st, 4 per persoon)
- Kipdijfilet (4st, 2 per persoon)
- Kipschnitzels (2 stuks)
- Kipkarbonades (2 stuks)
- Kipdrumsticks (4st, 2 per persoon)
- Kipsate van dijen (4st, 2 per persoon) 

Biologisch gehouden Polderhoen

Dit kippakket komt van biologisch gehouden Polderhoen. Polderhoen komt van het Franse ras Hubbard en wordt biologisch gehouden op de SKAL gecertificeerde Polderhoenderhof in Almere. Het leven dat de dieren hebben, staat niet in verhouding met de massa-industrie. Zo weegt een industrie-kip na zes weken al zo'n 2.2 kg, terwijl de Polderhoen pas 1 kg weegt na 6 weken. Een Polderhoen krijgt veel meer tijd om te groeien en dat komt de smaak, structuur van het vlees en bovenal de kip ten goede!

Op de Polderhoenderhof gelden strenge eisen. Zo mogen in het hok max 10 kippen per m2 worden gehouden. De vloer moet altijd bestrooid zijn met stro of zaagsel en de kippen moeten naar buiten kunnen met vrije uitloopt. Buiten moet elke kip beschikking hebben over minimaal 4 m2 ruimte. De uitloop moet bovendien begroeid zijn en beschutting geven tegen zon en roofvogels. Voer van de Polderhoen bestaat voor 95% uit biologische grondstoffen (waaronder sowieso hele granen), waarvan 20% uit de regio. Voor het voer mogen geen genetisch gemodificeerde grondstoffen, hormonen en andere groeibevorderende stoffen gebruikt worden en ook het preventief gebruik van medicijnen, waaronder antibiotica, is verboden.

Resultaat van deze strenge eisen? Een blij, gezonde, vitale kip. En in het kader van no-waste verkopen wij op the Butchery pakketten van die gezonde kip. 


Wat vind je van dit product?