The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Entrecote Roast
Wat is een Entrecoteroast?
De entrecoteroast wordt, net als de entrecote, gesneden uit de dunne lende van het rund. De dunne lende vind je tussen de fijne rib en de dikke lende. De entrecoteroast is herkenbaar aan de vetlaag boven op de steak. Laat deze trouwens vooral zitten tijdens ’t bereiden, vet is immers smaak en je kan ‘m er na ’t bereiden altijd nog afsnijden. De entrecoteroast is eigenlijk gewoon entrecote aan stuk, je kunt er dus zelf entrecotes van snijden of er een mooie entrecoterollade van knopen.
Entrecoteroast als sundayroast?
Zekers! De entrecoteroast doet ’t prima als sundayroast. Dus mocht je een sundayroast op de planning hebben, bestel gerust de entrecoteroast. ’t Is immers, mits goed bereid, echt comfort food waarmee de Sunday Roast van origine ook van bekend is. Een prachtige Engelse traditie vinden wij! Serveer ‘m met een mooie gravy (dikke jus), waarbij je tijdens ’t bereiden wat bloem toevoegt. Die bloem maakt de jus juist zo mooi dik.
Zit er bot in entrecoteroast?
In de entrecoteroast die je bij The Butchery vindt, zit geen bot. Je kan ‘m dus gemakkelijk bereiden en nóg makkelijker aansnijden. Dat er geen bot aan zit maakt het ook ideaal om er zelf een rollade van te knopen. Toch op zoek naar een mooie roast met bot erin? We hebben een aantal mooie prime roasts in ons assortiment, waaronder een prime ribroast. Dit is een ribeyeroast aan bot van het prachtige Black Angus uit Amerika.
Wat voor kerntemperatuur voor Entrecoteroast?
Zo’n mooie entrecoteroast wil je als echte steaklover natuurlijk niet te gaar laten worden en daarom heb je altijd een kernthermometer bij de hand als je zo’n prachtstuk gaat klaarmaken. Maar welke kerntemperaturen moet je dan aanhouden?
> Rare > 50-52C
> Medium Rare > 53-55C
> Medium > 58-60C
Hoe bereid je entrecoteroast?
Entrecoteroast kan je op verschillende manieren bereiden. Hieronder geven we je alvast drie technieken. Ga je ‘m op de BBQ of in de oven bereiden of juist in de pan? Houd in ieder geval de kernthermometer bij de hand, want met alle technieken heb je deze nodig.
Low&Slow
De naam van deze techniek verklapt al hoe je de roast moet bereiden. Namelijk op een lage temperatuur langzaam garen. But first things first.. Zorg ervoor dat het vlees goed ontdooid is en haal ‘m dan vijf uur voor bereiding uit de koelkast. Zo kan de roast alvast op kamertemperatuur komen. Verwarm alvast de BBQ voor (indirecte zone) of de oven op 120 graden Celcius en zorg dat je een pan goed verhit. Je gaat namelijk eerst de entrecoteroast aangrillen. Heeft de roast een mooie bruine korst? Top! Dan kan je ‘m in de oven of op de BBQ plaatsen zodat hij verder kan garen. Houdt vanaf dan de kerntemperatuur goed in de gaten. Je moet immers de entrecoteroast weer van de BBQ of uit de oven halen zodra de gewenste kerntemperatuur bereikt is. Laat ‘m ten slotte nog 10 minuten rusten in aluminiumfolie en dan is hij klaar om opgediend te worden!
Sous vide
Een andere mooie techniek om een roast te garen is sous vide. Omdat je ook bij deze techniek stuurt op de kerntemperatuur kan hij bijna niet mislukken. Zorg er allereerst voor dat de entrecoteroast op kamertemperatuur is. Haal ‘m volledig ontdooid vijf uur van tevoren uit de koelkast. Dubbelcheck vooral even ’t vacuüm voor deze techniek, want je gaat ‘m in water leggen. Het is dus belangrijk dat er geen kleine beschadigingen aan de verpakking zitten. Hoewel wij de verpakkingen goed checken voor het versturen, kan het zijn dat er tijdens transport een keer iets verschuift en dat er dan een kleine beschadiging in de verpakking komt. Helemaal heel? Top! Dan kan je de roast in het voorverwarmde waterbad van 52 graden voor rare, 54 graden voor medium rare en 57 graden voor medium. Je kunt zo’n waterbad op temperatuur krijgen met bijvoorbeeld een sous vide stick. Laat ‘m drie uur in het waterbad liggen en grill ‘m vervolgens goudbruin af in de pan of op de BBQ. Laat het vlees nog tien minuten rusten voor het aansnijden, kruid ‘m met peper en zout of een rub naar keuze.. Eetsmakelijk!
Reversed Sear
Ook hier verklapt de naam al wat je kan verwachten bij deze techniek. Je draait de bereiding die je bij low&slow gelezen hebt eigenlijk om. Je gaat dus eerst de roast garen om ‘m vervolgens af te grillen. Lijkt eigenlijk wel op sous vide bereiding! Alleen bij reversed sear gaar je ‘m eerst indirect op de BBQ of in de oven op een temperatuur van ongeveer 60 graden en niet in een waterbad. Gaar ‘m tot de gewenste kerntemperatuur -2 graden en grill de entrecoteroast vervolgens af. Alleen nog even rusten, kruiden en je kunt aan tafel!
Wat voor wijn bij een entrecoteroast?
Wijn en entrecoteroast zijn een perfect koppel! Ze brengen elkaar mooi in balans, waardoor de smaken elkaar versterken. Kies voor een mooie krachtige wijn met stevige structuur. Je kan hierbij denken aan een syrah, cabernet sauvignon of sangiovese. Sausje bij de entrecoteroast? Vergeet dan niet je wijn aan te passen op de saus..
Entrecoteroast kopen online
Online een entrecoteroast kopen is dus supermakkelijk. Waar je slager om de hoek ‘m soms niet op voorraad heeft of überhaupt maar 1 runderras in de toonbank heeft liggen, is hier de keuze reuze. Wij hebben verschillende entrecoteroasts online staan. Wil je grasgevoerd? Ga dan voor entrecoteroast van het Hereford rund. Liever graangevoerd? Dan kan je ’t beste voor een mooie angusroast kiezen.
Entrecoteroast quickfrozen geleverd
Direct nadat we ’t vlees binnenkrijgen, wordt het getrimd tot perfectie door onze Meesterslager om vervolgens geportioneerd te worden. Na het portioneren wordt de roast vacuüm verpakt en voorzien van een productsticker. Daarna vriezen we ’t op een speciale manier in, waardoor alle voedingswaarden in het vlees behouden blijven voor optimaal kwaliteitsbehoud. Quickfrozen dus! Op de dag van levering (in ’t geval van avondlevering) halen we het vlees wat besteld is uit de vriezer en pakken we het met zorg in. We leggen het vlees in isolatiezakken in doosjes met een schep droogijs erbij. Het droogijs houdt het vlees zo’n 24 tot 48 uur goed koud (afhankelijk van de buitentemperatuur). Zo wordt het vlees bevroren bij je thuisbezorgd.
Online entrecoteroast bestellen
Wist je al dat wanneer je online een entrecoteroast bestelt, dat je ‘m dan supersnel in huis hebt? We bieden immers in samenwerking met onze koeriersdienst same day delivery aan! Voor 11u besteld is vanavond tussen 17:00 en 22:00 in huis. Dus vul gerust je winkelwagentje met entrecoteroast en andere producten die ideaal zijn om op voorraad te zijn, zoals bijvoorbeeld kipdijfilet, een pondje gehakt of misschien een andere mooie steak of spareribs en reken ’t eenvoudig af. In de beveiligde check-out kan je kiezen wanneer je je bestelling bezorgd wil hebben, zodat de bezorger bij je langskomt als je thuis bent. Zo mis je dus nooit een bezorging!