Entrecote roast Black Angus Premium Grassfed ARG

Past deze steak bij jou?

Beantwoord een paar vragen en we helpen jou binnen één minuut de beste steak te vinden.

Entrecote Roast Black Angus Premium Grassfed ARG

De entrecote roast is een indrukwekkend stuk vlees voor wie écht wil uitpakken. Deze hele entrecote, gesneden van de dunne lende van Argentijnse Black Angus, heeft een prachtige vetlaag en een fijne marmering die zorgen voor een volle, sappige smaak. Doordat het vlees in zijn geheel wordt bereid, behoudt het extra veel vocht en smaak, wat zorgt voor een bijzonder malse structuur. Ideaal om in de oven te roosteren, op de BBQ te garen of sous-vide te bereiden voor een perfect resultaat. Deze roast is gemaakt van 100% grassfed Black Angus runderen, die in volledige vrijheid leven op de Argentijnse pampas. Dat proef je gegarandeerd terug.

Wat is een entrecote roast?

Een entrecote roast is een groter stuk van de dunne lende, ook wel de hele entrecote genoemd. In plaats van individuele steaks wordt het vlees in zijn geheel bereid, wat zorgt voor een intensere smaak en sappigheid. Tijdens het garen smelt het vet langzaam in het vlees, waardoor het heerlijk mals en aromatisch wordt. Deze roast is ideaal voor feestelijke diners of etentjes waarbij je gasten echt wilt verrassen met een robuust stuk kwaliteitsvlees dat eenvoudig te bereiden is, maar groots uitpakt op tafel.

Argentijnse Black Angus, 100% grassfed en vrij

De runderen die deze entrecote roast leveren, grazen op de weidse graslanden van Argentinië. Ze voeden zich uitsluitend met gras en wilde kruiden, zonder enige toevoegingen van granen, hormonen of antibiotica. Deze pasture-raised levenswijze zorgt voor vlees met een stevig karakter, een natuurlijke vetbalans en een pure rundsmaak. Het hogere gehalte aan omega-3 vetzuren en de lagere hoeveelheid omega-6 maken het niet alleen smaakvoller, maar ook een bewuste keuze. Dit is vlees zoals het hoort te zijn: eerlijk, natuurlijk en vol van karakter.

Entrecote Roast Black Angus Premium Grassfed ARG online bestellen?

Bij The Butchery bestel je makkelijk en snel jouw entrecote roast van topkwaliteit. Onze Meesterslagers trimmen het vlees met precisie voor de perfecte balans tussen vet en vlees. Bestel vóór 11.00 uur en je hebt het dezelfde avond nog in huis in Nederland en België. Liever een andere bezorgtijd? Geen probleem, jij kiest wat het beste uitkomt. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt geleverd, zodat de kwaliteit optimaal blijft tijdens het transport.

Een entrecote- of ribeye roast zijn feestelijke braadstukken die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!

Entrecote- of ribeye roast low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur

Reversed sear Entrecote- of ribeye roast

(garen & afgrillen)

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Kern eindtemperaturen

-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)

Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.

Bereiding Entrecote- of ribeye roast Sous Vide

Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze

Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade

Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur

Ingredienten

100% rundvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) N/B
Energie (kcal) N/B
Vet (g) N/B
Verzadigd vet (g) N/B
Koolhydraten (g) N/B
Suikers (g) N/B
Vezels (g) N/B
Eiwitten (g) N/B
Zout (g) N/B

Entrecote roast Black Angus Premium Grassfed ARG

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Grote entrecote van Argentijnse Black Angus, perfect om te roosteren of langzaam te garen. Grassfed, vol van smaak en heerlijk mals.

+ Smaakmakers

+ 3,99 | 100 gram kruidenboter Toscana
+ 5,99 | 200 ml Culinaire jus met rozemarijn
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | 354 gram Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade

+ Sides (kies gewenste aantal in checkout)

+ 39,99 | 2x kreeftenstaart Canada [125 gram per stuk]
+ 5,99 | 4x gratintaartje tomaat mozzarella [100 gram per stuk]
+ 7,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Grote entrecote van Argentijnse Black Angus, perfect om te roosteren of langzaam te garen. Grassfed, vol van smaak en heerlijk mals.
Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Morgen in huis
10,99
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99