Rollade

Puur ambacht online. Bij The Butchery vind je de mooiste handgeknoopte rollades! Uiteraard handgemaakt en van de mooiste premium vleesrassen. De rollades zijn per stuk in vacuüm verpakt en op een speciale manier ingevroren. Met behoud van voedingsstoffen, mineralen, smaak & structuur dus!

sort-ascending
Kipdijfiletrollade scharrel Kiprollade scharrel (van dijen)
check-circle Morgen in huis
18,99
procureurrollade livar Procureur Rollade LIVAR
check-circle Morgen in huis
26,39
Kiprollade Scharrel (van filet)
check-circle Morgen in huis
11,99
Iberico Varkensfiletrollade
check-circle Morgen in huis
43,19
Runderlende rollade Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
39,99
Gevulde kipfiletrollade scharrel
check-circle Morgen in huis
26,59
Iberico procureurrollade Procureurrollade Iberico
check-circle Morgen in huis
47,99
Butchery's rib-eye rollade Black angus Butchery's rib-eye rollade Black angus
check-circle Morgen in huis
101,99
Kiprollade Polderhoen
check-circle Morgen in huis
39,99
Ribeye Rollade Regiorund
check-circle Morgen in huis
49,99
Halfom rollade Blonde d'Aquitaine/Livar
check-circle Morgen in huis
43,99

11 Product(en)

Wat is rollade?

Een rollade is eigenlijk niets meer dan een opgerold, gekruid en opgeknoopt stuk vlees, als je ’t heel ‘simpel’ uitlegt. Maar zo makkelijk is ’t natuurlijk nooit. Het begint al bij het selecteren van het geschikte vlees voor een rollade, waarna er vakmanschap bij komt kijken om ’t tot in perfectie op te rollen en op te knopen. Dat opknopen is al een kunst opzich, want de touwtjes moeten wel goed strak zitten en de eventuele vulling moet natuurlijk goed op z’n plek zitten. In de feestmaanden kunnen onze slagers altijd hun hart ophalen aan het knopen van de rollades, het is en blijft immers een klassieker op de feesttafel!

Hoe ontstond de rollade?

Wanneer de rollade precies is ontstaan kunnen we je niet vertellen. Overigens gaat het wel heel ver terug in de tijd, de tijd dat er nog geen touw bestond. Kan je ’t je voorstellen? Wij bijna niet.. Vroeger hielden ze, naar verhalen, de stukjes vlees bij elkaar met bladeren en gegaard in een kuil met stenen die flink opgestookt werd. Low en slow dus! Vroeger werd de rollade trouwens gekruid met kruiden en groenten die ze in de natuur konden vinden, geen mooie kruidenmixen zoals we ze nu kennen dus!

Varkensrollade, runderrollade of kiprollade?

De keuze met rollades is reuze! Verschillende vleessoorten, verschillende rassen en verschillende gewichten. Er zit dus waarschijnlijk sowieso een rollade bij die helemaal jouw smaak is! Daarnaast heb je ook altijd nog onderscheid in mager of doorregen vlees voor de rollade. Een kipfiletrollade is vanzelfsprekend magerder dan een kipdijfiletrollade en een procureurrollade is meer doorregen dan een varkensfiletrollade.

Rollade uit de oven

Een rollade kan perfect in de oven of in de pan gebraden worden. Net wat je zelf fijn vindt! Al is de oven wel heel handig, hoef je alleen af en toe een schepje bakvet over de rollade te gieten. Verder doet de oven het werk! Hieronder vind je video’s van onze chef Ruben Meijboom hoe je ’t beste een rollade uit de oven kan bereiden.

Procureurrollade uit de oven

Runderlenderollade uit de oven

Rollade van de BBQ

Als ‘t in de oven kan, kan het ook op de BBQ. Met een BBQ kan je immers ook perfect een indirecte zone creeren, wat ervoor zorgt dat je je BBQ in een oven transformeert. Met een extraatje natuurlijk, op de BBQ kan je immers spelen met rookhout en dus extra smaken toevoegen. Heel eerlijk? Een rollade moet je gewoon een keer gemaakt hebben op de BBQ, het zal je zeker niet teleurstellen!

Rollade recept

Heb je een kamado en een spit? Dan hebben we een fantastisch recept voor je! Ribeye rollade van ’t spit! Zo’n spit draait je vlees constant rond boven het vuur, wat zorgt voor een mooie gelijkmatige garing. Veel heb je niet nodig om met dit recept aan de gang te gaan, je hoeft alleen een ribeye rollade en verse kruiden (rozemarijn, tijm & knoflook) in huis te halen. Oh, en een spit is ook wel handig. Check hier ’t recept voor ribeye rollade van het spit

Wat is een goede kerntemperatuur voor varkensrollade?

Op deze vraag kunnen we een kort antwoord geven: Een goede kerntemperatuur voor varkensrollade is 63-65 graden.

Wat is een goede kerntemperatuur voor runderrollade?

Voor de meeste runderrollades kan je het de volgende kerntemperaturen aanhouden:

Rare: 52C 
Medium/rare: 54C
Medium: 57C
Rose/welldone: 62C

Uitzondering: Heb je een chuck-eye rollade? Dan gaat ‘t wel net even wat anders Deze rollade moet namelijk wel even wat gaarder dan een rollade van de lende of de ribeye. Hier kan je beter een kerntemperatuur van 65 graden aanhouden.

Wat is een goede kerntemperatuur voor kiprollade?

Een kiprollade wil je gaar én sappig serveren. Voor kip raden we aan om een kerntemperatuur aan te houden van 72 graden Celcius. Een ander trucje om te zien of je kiprollade gaar is, om een stukje in te snijden. Is het vocht mooi helder? Dan is je kiprollade gaar!

Rollade met kerst

Een rollade verschijnt op menig tafel tijdens de kerstdagen. Snappen we volledig, een groot stuk vlees staat immers fantastisch op tafel en hoe mooi is de gedachte om samen te delen? En laat een rollade zich daar nou perfect voor lenen. Daarnaast is de bereidingswijze van een rollade relatief makkelijk en kan je ‘m eventueel zo in de oven schuiven. Zo heb je genoeg tijd over voor de mooiste bijgerechten.

Rollade kopen online

Een rollade kopen online voelt misschien wat onwennig, maar is tegenwoordig de normaalste zaak van de wereld. Mocht je bang zijn dat het ambachtelijke bij rollades online besteld verdwenen is, kunnen we je geruststellen. Onze slagers maken al onze rollades nog met de hand en knopen er in de decembermaand dan ook wat op los. Dat is immers de maand dat de meeste rollades de deur bij ons uitvliegen. Of nouja, uitvliegen.. Uiteraard pakken de mannen uit ons warehouse de bestellingen netjes en voorzichtig in, zodat de rollades veilig bij je thuisbezorgd worden!

Rollade quickfrozen geleverd

Misschien had je ’t al gelezen, maar al ons vlees wordt quickfrozen bij je thuisgeleverd. Dus ook de rollades. Maak je je zorgen dat het minder vers is, omdat het vlees al een keer ingevroren is geweest? Geen reden voor! Gelijk na binnenkomst van het vlees gaat het de productie in. Hier wordt vervolgens het vlees getrimd en bijvoorbeeld geknoopt tot een rollade. Deze rollade gaat in een vacuumzak, er komt een productsticker op en wordt binnen een uur ingevroren. Dat invriezen gaat op een speciale manier, supersnel! Als je immers op een extra lage temperatuur invriest, blijft de kwaliteit behouden. Dit betekent dat de voedingswaarden, mineralen, smaak en structuur volledig behouden blijft. Verser dan vers dus!

Rollade online bestellen

Bestel je een rollade online, heb je ‘m supersnel in huis. Voor 11u besteld, is immers dezelfde avond in huis! Op werkdagen dan. Komt ‘t ’s avonds niet zo goed uit? Van dinsdag t/m zaterdag bieden we ook daglevering aan. De daglevering wordt verzorgd door Leen Menken, geconditioneerd transport.

 

Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar Gepaneerde schnitzel LIVAR
check-circle Morgen in huis
5,99
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USDA Prime
check-circle Morgen in huis
18,89
Loaded Texas Brisket Loaded Texas Brisket
check-circle Morgen in huis
12,99
Laden...