Op werkdagen kun je bij The Butchery kiezen voor same day delivery. Dat betekent dat als je vóór 11.00 bestelt, dezelfde avond je bestelling nog wordt bezorgd. Je kiest zelf je leverdag én je kunt kiezen tussen dag- en avondlevering. Handig, want zo kun je altijd een moment kiezen om je frozen vlees pakket aan te nemen!
Op de afrekenpagina staat automatisch het snelste levermoment geselecteerd. Mocht je onverhoopt niet thuis zijn of je bestelling liever op een andere dag ontvangen, dan kan je via de kalender in de check-out gemakkelijk een andere leverdag kiezen. Naast het kiezen van de leverdag, heb je ook keuze in het levermoment: 's avonds of overdag.
Bij besteding vanaf €100 versturen we je bestelling helemaal gratis! Vanwege duurzaamheid, maar ook de hoge kosten van frozen delivery, vragen we bij bestellingen onder €50 een bezorgvergoeding van €12,95. Tussen de €50 en €100 zijn de bezorgkosten €8,95.*
*Bezorginformatie geldt voor levering in Nederland & Vlaanderen.
Wist je dat als je een account bij ons aanmaakt, dat je automatisch meespaart in ons loyaliteitsprogramma? Zo spaar je gemakkelijk gratis producten bij elkaar! Elke €10 die je besteedt is 3 beefcoins waard en bij besteding van €200 krijg je 100 bonus beefcoins! Zo gaat dat wel heel hard..
> Elke € 10 bij een bestelling: 3 Beefcoins > Inschrijven nieuwsbrief: 2 Beefcoins
Picanha leent zich perfect voor de BBQ, want het heeft die karakteristieke vetkap en als je het vlees op de juiste manier klaarmaakt, blijft het heerlijk juicy. Bovendien heeft picanha een geheel eigen smaak en structuur. Niet voor niets is dit de snit die vleeslanden als Brazilië en Argentinië het meest gegeten wordt. Siebe Grijpma van @bbqmoods maakte deze picanha reversed sear klaar en dat is natuurlijk altijd een mooie manier om op safe te gaan met grote stukken vlees.
Samenvatting
Reverse Sear bereiding
Indirect roken en garen
Direct afgrillen
Dome temperatuur 110 graden Celsius in indirecte fase en 250 graden Celsius bij het afgrillen
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 75 minuten
Voorbereiding picanha
Bereid de BBQ voor op indirecte hitte en ongeveer 110 graden Celsius. Op een Kamado gebruik je een platesetter en in een kogel BBQ gebruik je de Minion Methode of een ‘snake’. De Picanha (ook wel bekend onder de naam staartstuk) is een stevig stukje rundvlees met een mooie vetkap. Vandaag gaan we hem één stuk bereiden volgens de Reverse Sear Methode waarbij we hem eerst bij lage temperatuur in de rook gaan garen om hem vervolgens op hoge temperatuur af te grillen.
Garen en roken bij lage temperatuur
Open de verpakking en verwijder eventuele vliesjes en loshangende delen van de vleeskant. De USA Prime Black Angus Picanha heeft een prachtige intramusculaire vetmarmering, dat wordt een smakelijk eindresultaat! De Picanha heeft ook een duidelijk aanwezige ‘vet kant’ die je zeker niet moet verwijderen! Zorg ervoor dat de dikke stukken vet een beetje worden weggesneden waarbij zo’n halve centimeter vetlaag overblijft over de hele bovenkant van je Picanha. Snij deze vetlaag vervolgens kruislings in. Dit voorkomt niet alleen kromtrekken van je vlees tijdens de garing maar je kruiden trekken hierdoor ook beter in je vlees.
Met je SPG rub (van gelijke delen zout, peper en knoflook granulaat) wrijf je de Picanha in aan alle kanten. Voeg wat rookhout aan je houtskool toe. Bij rundvlees passen stevige rooksmaken zoals eiken, olijf of Mesquite. Ik voeg ook vaak een blokje kersen toe, daar krijg je vaak een mooie intense rookring van.
Nu leg je de Picanha met de vetkant naar beneden op je rooster en laat hem rustig garen tot de kerntemperatuur ongeveer 49 graden Celsius is. Reken op een klein uurtje bij 110 graden Celsius. Meet dus vanaf 40 minuten regelmatig want je wilt hem niet te ver door garen. Het vlees krijgt door de rook een hele mooie mahonie-achtige kleur.
Is de kerntemperatuur rond de 49 graden Celsius, dan halen we de Picanha van de BBQ en leggen hem te rusten op een schaal of plank onder aluminiumfolie.
Nu bouwen we de BBQ om naar een directe opstelling (platesetter eruit en grill rooster erin) en voeren de temperatuur op naar zo’n 250 graden Celsius.
AFGRILLEN BIJ HOGE TEMPERATUUR
Als de BBQ en het grill rooster goed heet zijn (rond de 250 graden Celsius) leg je de Picanha erop met de vetkant naar beneden. Je sluit het deksel om vuur/vlammen zoveel mogelijk te voorkomen, maar het vet zal smelten en in de hete houtskool druppelen. Blijf er dus bij en draai en verplaats je vlees regelmatig om grote vlammen te voorkomen. Je vlees mag niet in de vlammen blijven liggen dan verbrandt het en krijg je een onaangename vuur/rook smaak aan je vlees.
Schuif je vlees dus regelmatig naar een ander plekje en draai het regelmatig om. Bij het draaien en verplaatsen zul je snel wat vlammen zien, geen probleem zolang je vlees er maar niet in blijft liggen.
Als je vlees een mooie kleur heeft gekregen en de kerntemperatuur richting de 52-53 graden is opgelopen haal je de Picanha van de BBQ en laat je hem weer een minuut of 10 op een plank of schaal rusten onder aluminiumfolie.
SERVEREN VAN DE PICANHA
Een Picanha snij je haaks op de draad, dus even goed opletten bij het trancheren