Wagyu brisket ragu pasta

Ingredienten

500 gram Wagyu brisket blokjes
400 gram Pappardelle
1 Ui, fijngehakt
2 Wortels, fijngehakt
2 stengels Bleekselderij, fijngehakt
3 teentjes Knoflook, fijngehakt
2 eetlepels Tomatenpuree
400 gram Tomatenblokjes (uit blik)
250 ml Rode wijn
250 ml Runderbouillon
100 gram Pancetta reepjes
1 Kaneelstokje
1 eetlepel Italiaanse kruiden
2 Laurierblaadjes
2 takjes Tijm
1 theelepel Suiker
75 gram Geraspte parmezaanse kaas 
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Even serieus, hoe goed ziet deze Wagyu brisket ragu pasta van @vurigekolen eruit? Niet te verwarren met ragout overigens, dat is namelijk weer een heel ander gerecht. 

Ragu versus ragout


Ragu is een Italiaanse stoofsaus met een hoofdrol voor langzaam gegaard vlees en pancetta en ragout is een Frans georiënteerde vleesstoofpot. Beide lekker, maar Robert ging dus voor de ragu pasta en ging all the way met Wagyu brisket. Een hele dikke aanrader!

Bereidingswijze Wagyu brisket ragu pasta

 
Kruid de Wagyu brisket blokjes met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grote pan of braadpan op middelhoog vuur. Bak de blokjes rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart. Bak de pancetta reepjes in dezelfde pan tot ze krokant zijn. Voeg de ui, wortel en bleekselderij toe en bak ongeveer 5 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee.
 
Voeg nu de tomatenpuree en Italiaanse kruiden toe en bak kort mee om de smaken vrij te laten komen. Blus af met de rode wijn en laat 2-3 minuten sudderen tot de alcohol grotendeels verdampt is.
 
Voeg de tomatenblokjes, runderbouillon, kaneelstokje, laurierblaadjes, tijm en suiker toe aan de pan. Doe de Wagyu brisket blokjes terug in de pan. Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en laat het zachtjes sudderen. Dek de pan gedeeltelijk af en laat ongeveer 2,5-3 uur koken, of tot het vlees makkelijk uit elkaar valt. Roer af en toe door.
 
Trek het vlees met twee vorken uit elkaar. Laat de saus zonder deksel nog even inkoken tot hij iets dikker wordt. Verwijder het kaneelstokje, tijm en de laurierblaadjes .
Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Giet af en meng met de saus.
 
brisket ragu pasta
 
ENJOY!

Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
3,99
Droge worst
check-circle Morgen in huis
3,99
Franse uiensoep Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
4,99