Italiaanse caprese burger
De Caprese salade, ooit ontstaan in het zonnige Capri, is een ode aan de Italiaanse vlag: rood (tomaat), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Simpel, puur en bomvol smaak. In deze Italiaanse Caprese Burger vertaal ik [Siebe van @bbqmoods] die klassieker naar een decadente BBQ-burger-variant. Een luxe Wagyu patty, smaakvolle rode tomaten, romige mozzarella di bufala, frisse pesto, Basilicum blaadjes en wat balsamico glaze worden gepresenteerd tussen groene brioche buns. Het resultaat: een sappige, frisse en tegelijk rijke burger die de Italiaanse zomers naar je eigen tuin brengt.
PS: liever een andere burger? De keuze is reuze. We hebben diverse rassen en je kunt zelfs geheel in stijl kiezen voor een mozzarella/zontomaat burger
Voorbereiding caprese burgers
- Steek de BBQ aan voor directe hitte (ca. 220°C) en gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grillmarks.
- Was de tri-colore krulsla en basilicumblaadjes en dep droog.
- Snijd de vleestomaat in 4 dikke plakken.
- Snijd de mozzarella in mooie plakken.
- Schaaf Parmezaanse kaas of gebruik kant-en-klare snippers.
- Halveer de brioche buns en bestrijk de snijvlakken met roomboter.
- Toast de snijvlakken op de BBQ tot goudbruin en krokant. Leg vast open op een plank, klaar voor het opbouwen van de burger.
Bereiding caprese burgers
- Grill de (Wagyu) burgers op het hete rooster.
- Na 1 minuut een kwartslag draaien voor een mooi ruitpatroon.
- Draai de burgers om en herhaal voor de andere zijde.
- Leg de mozzarella op de burgers, sluit het BBQ-deksel en laat de kaas licht smelten.
- Haal de burgers van de BBQ zodra de mozzarella zacht is.
Serveren caprese burgers
- Begin met de onderste helft van de brioche bun.
- Smeer een royale theelepel pesto over het getoaste oppervlak.
- Leg hierop de tri-colore krulsla.
- Plaats 2 plakken tomaat bovenop de sla.
- Leg de burger met gesmolten mozzarella op de tomaat.
- Lepel nog een beetje pesto over de mozzarella.
- Bestrooi met Parmezaanse kaas snippers.
- Verdeel 4-5 blaadjes verse basilicum over de bovenkant.
- Maak af met een drizzle balsamico glaze.
- Plaats de bovenste helft van het broodje en steek een satéprikker door het midden.
Serveren: Direct van de plank, met een grote glimlach en een koud drankje ernaast. Buon appetito!
ENJOY!