Varkenshaas LIVAR

Wat is varkenshaas?

Varkenshaas komt van de meest malse spier van het varken, gesneden uit de onderkant van de rug. Lekker sappig varkensvlees en het lekkerst als je ‘m iets rosé houdt. Deze varkenshaas komt van het Limburgs kloostervarken, dus met respect gehouden dieren. Wel zo fijn! 

Limburgs Kloostervarken

The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar worden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van LIVAR varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen en dat proef je echt!

Smaak als beloning voor goede zorg

We zeiden het al kort, maar één van de kenmerken dat LIVAR vlees onderscheidt van ander varkensvlees, is de leefwijze van de dieren. De dieren scharrelen heus niet allemaal meer rond op Abdij Lilbosch, maar wél allemaal op een hoogwaardige scharrelboerderij. De eisen om het keurmerk LIVAR te mogen dragen zijn streng. Niet voor niets zijn de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier enthousiast over LIVAR varkens en LIVAR werkt constant aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. 

Voedingswaarde rauwe varkenshaas per 100 gram

Energie (kJ) 446 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 105 Vitamine B1 (milligram) 0,96
Eiwit (gram) 22,4 Vitamine B6 (milligram) 0,55
Vet (gram) 1,7 Vitamine B12 (microgram) 0,41
Verzadigde vetzuren (gram) 0,8 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 0,7 IJzer (milligram) 0,7
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 0,1 Zink (milligram) 1,74
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram 91
Cholesterol (milligram) 41,5

Hoe bereid je varkenshaas?

Varkenshaas kan op veel verschillende manieren bereid worden. Zo kan je er eerst medaillons van snijden en kort om en om bakken. Er kunnen blokjes van gesneden worden, en aan een spiesje geprikt voor een varkenshaassate. Ook is varkenshaas lekker in bladerdeeg.. Je kan de varkenshaas overigens ook gewoon in z'n geheel bakken in de koekepan. Zorg dat je voldoende boter in de pan hebt en laat deze goed heet worden. Bak vervolgens de varkenshaas rondom mooi bruin, zet het vuur lager en bak de varkenshaas in 10 tot 12 minuten mooi rosé. Wil je 't helemaal goed doen? Gebruik dan een kernthermometer en houd een kerntemperatuur aan van 65 graden.

Varkenshaas in bladerdeeg

Varkenshaas in bladerdeeg ziet er fancy uit op tafel en -niet geheel onbelangrijk- is ook nog eens superlekker! Hoe je 't maakt? Eerst kruid je de varkenshaasjes met bijvoorbeeld karbonadekruiden of andere kruiden die je lekker vindt. Vervolgens rol je de varkenshaasjes in bladerdeeg en plaatst ze voor ongeveer 30 minuten -precieze tijd is afhankelijk van de dikte van je varkenshaasje- op 200 graden celcius in de oven. Wil je 't extra lekker maken? Snij dan de varkenshaas in de lengte een beetje in en plaats vulling in de varkenhaas. 

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Varkenshaas LIVAR

Schrijf een review
Varkenshaas van het Limburgs kloostervarken

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt