Iberico Rib Fingers

Rib fingers (carne de costilla) van het Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Iberico Rib Fingers aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75

Productinformatie

Wat zijn Rib Fingers?

Iberico Rib Fingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het is afkomstig van het karkas van ribben dat overblijft als je bij een varken de filet wegsnijdt. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Iberico Rib Fingers doen het trouwens ook goed in de Oosterse keuken, maar eigenlijk weet elke serieuze BBQ'er er wel raad mee! Hot & Fast, lekker crunchy en ramvol smaak!

Iberico Ribfingers

De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Rib Fingers zijn met recht een fijn hot & fast gerecht. 


Bereidingswijze

Hoe maak je rib fingers?

Ribfingers ontpoppen zich tot een ware BBQ hit en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt versneden uit de ribben van het smaakvolle Iberico varken en goed klaargemaakt is dit misschien wel de ultieme BBQ snack. 

@balkonbbq maakte met onze rib fingers een heel fijn BBQ gerecht en die delen we natuurlijk maar wat graag met je. Het recept vind je hier. 


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Prachtig dat de Spanjaarden dit mooie vlees wél versnijden. Het zit namelijk boordevol smaak en dat gaat nog eens extra op met de kruidige Iberico varkens. Ik vind dit echt een supermooi hot & Fast gerecht op de BBQ. 


Wat vind je van dit product?