Iberico Ribfingers
5 stars - based on 10 reviews

Wat zijn Ribfingers?

Iberico Ribfingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het is afkomstig van het karkas van ribben dat overblijft als je bij een varken de filet wegsnijdt. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Iberico Rib Fingers doen het trouwens ook goed in de Oosterse keuken, maar eigenlijk weet elke serieuze BBQ'er er wel raad mee! Hot & Fast, lekker crunchy en ramvol smaak!

Iberico Ribfingers van Ibérico certificado

De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Rib Fingers zijn met recht een fijn hot & fast gerecht, maar ook heel goed low & slow of sous vide klaar te maken!

Ribfingers recept

Ibérico ribfingers kun je op allerlei manieren klaarmaken en we hebben allerlei waanzinnige recepten online staan. Moeilijk het niet en dit kan zo maar eens je nieuwe lievelings BBQ gerecht worden! Bekijk dus even bij de bereidingswijze en laat je inspireren!

Iberico Ribfingers kopen online

Ribfingers vind je niet altijd bij elke slager om de hoek. Sowieso wordt deze snit voornamelijk gegeten van het Iberico varken en wij zijn groot fan van dit befaamde Spaanse ras. De smaak is echt nergens mee te vergeljken en de marmering zorgt voor ongekend mals vlees. Deze ribfingers zijn wat ons betreft een must-try en je bestelt ze dus heel eenvoudig online bij The Butchery. Je ontvangt je bestelling quickfrozen, met optimaal kwaliteitsbehoud, dus je kunt er alle kanten mee op. Kan ook zo de vriezer in voor een later moment. De leverdag kies je helemaal zelf, dus makkelijker kunnen we het echt niet maken.

 

 

 

Hoe maak je rib fingers?

Ribfingers ontpoppen zich tot een ware BBQ hit en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt versneden uit de ribben van het smaakvolle Iberico varken en goed klaargemaakt is dit misschien wel de ultieme BBQ snack. 

Bereidingswijze rib fingers

Rib fingers zijn heel geschikt om low&slow of in de sous vide te bereiden, maar kunnen ook hot & vlot op de BBQ en zelfs heet aangebakken worden in de pan!

Op de receptenpagina vind je 4 verschillende recepten die allemaal 1 ding gemeen hebben: moeilijk is het in elk geval niet!

Ribfinger recepten

  • @balkonbbq maakte met onze rib fingers bijvoorbeeld een heel fijn BBQ gerecht en die delen we natuurlijk maar wat graag met je. Het recept vind je hier. 
  • Ruud van Rudilicious maakte een eenvoudig, maar heerlijke BBQ snack met koffierub. Het recept vind je hier
  • Roy van BBQ Junkie maakte een waanzinnige babi pangang variant, waarvan hier het recept
  • Jeremy van Black Gold Smokehouse maakte ze fantastisch klaar in teriyaki. Klik hier voor recept

 

 

Ingrediënten

varkensvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 1245.64
Energie (kcal) 298.00
Vet (g) 26.90
Verzadigd vet (g) 10.80
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 14.00
Zout (g) 0.08
star star star star star
Dit is echt heerlijk van de kamado!
Review door |
Super!
Lekker als snack maar ook eens de moeite waard om tussen bvb een pitta broodje te doen met een lekker sausje.
Review door |
De perfecte apero snack! Heerlijk mals (en lekker vettig) stukje vlees, top!
Review door |
star star star star star
De lekkerste bbq snack
Review door |
star star star star star
De lekkerste bbq snack
Review door |
star star star star star
24 uur sous vide gegaard op 67 graden, daarna afgemaakt op hoge temperatuur in de oven. Geen krokantje zoals bij de hot en vlot bereiding, maar zo mals dat je er een met je vinger doormidden kan ''duwen''. zout peper een knoflookpoeder is het enige wat deze prachtige snit nodig heeft.
Review door |
star star star star star
Was weer een feestje! Eerst 1,5 uur gerookt op 110 graden in een rub van no-rubbish en daarna af gegrild met een bbq saus. Heerlijk mals iberico vlees!
Review door |
star star star star star
omdat ze wat meer vet bevatten is het lekker om ze ca 30-40 minuten eerst langzaam te garen en laatste 10min op hoger temperatuur af te grillen voor een krokant korstje. extra krokant wordt het met tomatenpuree, honing, knoflook en rietsuiker.
Review door |
star star star star star
Te lekker als snack. Hoe langer des te krokanter. Altijd toevoegen :)
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Iberico Ribfingers
5 stars - based on 10 reviews

7 ReviewsBekijken
Iberico ribfingers (carne de costilla), oftewel gemarmerde stukjes vlees die één voor één worden versneden uit de ribben van het Spaanse Iberico varken. 

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Altijd handig bij Asian food

Bge Houtskool Dutch
check-circle Vanavond in huis
30,95
Aanmaakblokjes
check-circle Vanavond in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Vanavond in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Vanavond in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Vanavond in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Vanavond in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
15,99

Materialen bij Asian food

Dual Brush Grid Scrubber
check-circle Vanavond in huis
30,25
Rooster Lifter
check-circle Vanavond in huis
37,50
Silicone Handschoen
check-circle Vanavond in huis
27,50
Eggmitt Handschoen
check-circle Vanavond in huis
36,95
RVS Grill Tang
check-circle Vanavond in huis
39,95
RVS Grill Spatel
check-circle Vanavond in huis
34,50
Thermometer Met Flesopener
check-circle Vanavond in huis
57,95
Canvas Schort
check-circle Vanavond in huis
59,00

Bijpassende recepten

Iberico Rib Fingers van de BBQ

Iberico Rib Fingers Babi Pangang Style

Teriyaki Iberico Rib Fingers

Teriyaki Iberico Rib Fingers

Gegrilde Iberico Ribfingers

Iberico Ribfingers Adobado met Aioli

Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99
Rundergehakt Black Angus USA PRIME Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
4,99
Secreto Iberico Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
30,79