Iberico Rib Fingers
5 stars - based on 9 reviews

Wat zijn Rib Fingers?

Iberico Rib Fingers (carne de costilla) zijn mooi gemarmerde stukjes vlees die op speciale wijze één voor één worden versneden uit de ribben van het Ibérico varken. Het is afkomstig van het karkas van ribben dat overblijft als je bij een varken de filet wegsnijdt. Tussen die ribben zit het mooiste vlees en in Spanje wordt dat vlees vakkundig versneden tot rib fingers. Echt een smaaksensatie en een regelrechte BBQ hit in Spanje. Iberico Rib Fingers doen het trouwens ook goed in de Oosterse keuken, maar eigenlijk weet elke serieuze BBQ'er er wel raad mee! Hot & Fast, lekker crunchy en ramvol smaak!

Iberico Ribfingers

De Iberico varkens - oftewel: Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje en is één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten eikels, grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan. Het afmesten begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Rib Fingers zijn met recht een fijn hot & fast gerecht. 

Hoe maak je rib fingers?

Ribfingers ontpoppen zich tot een ware BBQ hit en dat is niet voor niets natuurlijk. Het vlees wordt versneden uit de ribben van het smaakvolle Iberico varken en goed klaargemaakt is dit misschien wel de ultieme BBQ snack. 

Bereidingswijze rib fingers

Rib fingers zijn heel geschikt om low&slow of in de sous vide te bereiden, maar kunnen ook hot & vlot op de BBQ en zelfs heet aangebakken worden in de pan!

Op de receptenpagina vind je 4 verschillende recepten die allemaal 1 ding gemeen hebben: moeilijk is het in elk geval niet!

Rib finger recepten

  • @balkonbbq maakte met onze rib fingers bijvoorbeeld een heel fijn BBQ gerecht en die delen we natuurlijk maar wat graag met je. Het recept vind je hier. 
  • Ruud van Rudilicious maakte een eenvoudig, maar heerlijke BBQ snack met koffierub. Het recept vind je hier
  • Roy van BBQ Junkie maakte een waanzinnige babi pangang variant, waarvan hier het recept
  • Jeremy van Black Gold Smokehouse maakte ze fantastisch klaar in teriyaki. Klik hier voor recept

 

 

star star star star star
Dit is echt heerlijk van de kamado!
Review door |
Super!
Lekker als snack maar ook eens de moeite waard om tussen bvb een pitta broodje te doen met een lekker sausje.
Review door |
De perfecte apero snack! Heerlijk mals (en lekker vettig) stukje vlees, top!
Review door |
star star star star star
De lekkerste bbq snack
Review door |
star star star star star
De lekkerste bbq snack
Review door |
star star star star star
24 uur sous vide gegaard op 67 graden, daarna afgemaakt op hoge temperatuur in de oven. Geen krokantje zoals bij de hot en vlot bereiding, maar zo mals dat je er een met je vinger doormidden kan ''duwen''. zout peper een knoflookpoeder is het enige wat deze prachtige snit nodig heeft.
Review door |
star star star star star
Was weer een feestje! Eerst 1,5 uur gerookt op 110 graden in een rub van no-rubbish en daarna af gegrild met een bbq saus. Heerlijk mals iberico vlees!
Review door |
star star star star star
omdat ze wat meer vet bevatten is het lekker om ze ca 30-40 minuten eerst langzaam te garen en laatste 10min op hoger temperatuur af te grillen voor een krokant korstje. extra krokant wordt het met tomatenpuree, honing, knoflook en rietsuiker.
Review door |
star star star star star
Te lekker als snack. Hoe langer des te krokanter. Altijd toevoegen :)
Review door |

Schrijf een review

Schrijf een review. Log in of maak een account.

Iberico Rib Fingers
5 stars - based on 9 reviews

7 ReviewsBekijken
Rib fingers (carne de costilla) van het Spaanse Iberico varken.

check-circle Vanavond in huis
  • check-circle check-circle Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt