Riblappen Aberdeen Angus

Riblappen zijn perfect voor een goede stoofpot. Langzaam garen brengt het allerbeste van riblappen naar boven. Het vlees wordt er supermals van, valt zelfs uit elkaar en de rijke smaken komen helemaal tot z'n recht. Uiteraard vind je allerlei recepten terug op onze website, zoals deze Homemade stoofpot met riblappen. Hieronder een stappenplan voor een mooie bereiding

Stap 1: Voorbereiding riblappen

Haal de riblappen minstens 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.

Stap 2: Aanbraden

Begin met het aanbraden van de riblappen om een mooie bruine korst te krijgen. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur aan beide kanten tot het goudbruin is. Dit geeft extra smaak aan het gerecht en zorgt ervoor dat de natuurlijke sappen behouden blijven.

Stap 3: Smaakmakers toevoegen

Voeg na het aanbraden smaakmakers toe zoals uien, knoflook, wortelen en kruiden (bijvoorbeeld tijm en laurier). Deze ingrediënten geven diepte aan de smaak van de riblappen. Je kunt ook tomatenpuree toevoegen voor extra umami.

Stap 4: Vocht toevoegen

Giet bouillon, wijn of bier in de pan. Zorg ervoor dat het vlees voor minstens de helft onder het vocht staat. Dit helpt het vlees om tijdens het garen sappig te blijven. Kies voor runderbouillon voor een krachtige smaak of gebruik een donkere bier voor een robuuste touch.

Stap 5: Langzaam garen

Dek de pan af met een deksel en laat het geheel op laag vuur sudderen. Dit kan op het fornuis, in de oven op 150 °C of in een slowcooker. Hoe langzamer het gaarproces, hoe malser het vlees wordt. Reken op minimaal 2,5 tot 3 uur, maar is beter (ook voor de geur in je huis ;-). Controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan is, en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.

Stap 6: Afmaken

Als het vlees na enkele uren zacht en mals is, kun je het gerecht afmaken met verse kruiden of een scheutje azijn voor een frisse tegenhanger van de rijke smaak. Laat het vlees even rusten voordat je het serveert.

Ingredienten

rundvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 760.76
Energie (kcal) 182
Vet (g) 11.2
Verzadigd vet (g) 5
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20.4
Zout (g) 0.08

Riblappen Aberdeen Angus

check-circle Morgen in huis

+ Lekker makkelijk

+ 6,99 | 2 kopjes erwtensoep
+ 16,99 | Iberico wangetjes in rode wijnsaus [600 gram]
+ 14,99 | Goulash Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Indo beef Bali Black Angus [600 gram]
+ 5,99 | 4x Gratintaartje broccoli creamcheese [100 gram per stuk]
+ 9,99 | 8x Haricots verts omwikkeld met Livarspek

+ Altijd lekker

+ 5,49 | Rookworst Cheddar&Jalapeno LIVAR [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst naturel LIVAR om af te grillen [375 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Thai Chicken [180 gram]
+ 4,99 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt

Vriezer vullers

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Morgen in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Morgen in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Morgen in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Morgen in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Morgen in huis
rundergehakt rubia gallega
4,99
check-circle Morgen in huis
Meest gekocht
Groentesoep
check-circle Morgen in huis
4,99
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Pulled pork LIVAR kant-en-klaar Pulled pork LIVAR kant-en-klaar
check-circle Morgen in huis
14,99