• ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis (ma-vr)
  • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
  • ✔ Dierenwelzijn Garantie

Rib eye Black Angus USA (prime grade)

Rib eye steak 100% certified USA Black Angus.

Lees meer
Opslagconditie
Diepvries / Quickfrozen
Beschikbaarheid
Op voorraad
Pas Rib eye Black Angus USA (prime grade) aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 70,00 bestellen om gratis te verzenden!
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Black Angus staat bekend om zijn perfect verdeelde vet, wat het vlees lekker sappig maakt. Fijn doorregen en daardoor supermals. Door kenners wordt Black Angus USA daarom ook wel als 't perfecte vlees voor een goede rib eye bestempeld. Rib eye Black Angus USA is dan ook onmiskenbaar een hardloper bij ons. 

Wat is een rib eye?

Rib eye Black Angus USA wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor rib eye kiezen. Een goede rib eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…

Rib eye Black Angus USA

Deze rib eye Black Angus USA komt van graangevoerd Noord-Amerikaans Black Angus runderen, volgens velen crème de la crème als het gaat om rundvlees. Rundvlees zoals rundvlees bedoeld is: natuurlijk en zonder kunstmatige toevoegingen. Veehouders van raszuiver Black Angus volgen de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’; een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De USA Black Angus runderen grazen op uitgestrekte weiden en krijgen enkel plantaardige voeding (voornamelijk gras, mais en granen), waardoor zij op natuurlijke en gezonde wijze groot worden gebracht. Kost wat tijd, maar dan heb je ook wat. Goede kwaliteit rundvlees vergt nu eenmaal een goede omgang met de dieren. Dat zit met rib eye Black Angus USA wel snor!


Bereidingswijze

Doordat Black Angus USA zo mooi doorregen is met vet, is het geschikt om te grillen en te bakken. Je moet namelijk wel heel erg je best doen om dit vlees te laten uitdrogen. 


Butcher's Notes

Tja, wat kun je als slager nu zeggen van een heerlijk gemarmerde rib-eye van USA Black Angus? Tijdens mijn 'Steakhouse tour' in o.a. New York en LA heb ik joekels van rib eyes gegeten en USA Black Angus is gewoon heel speciaal vlees. Vol van smaak en heerlijk mals. Denk dat er weinig vleesliefhebbers zijn die hier níet van houden…


Wat vind je van dit product?