Schenkel

Zelf getrokken runderbouillon is echt zóveel lekkerder dan bouillon van tabletten... lekker lang op laten staan en het vlees van de schenkel vervolgens terug doen in de soep. Heerlijk! Maar ik ben dan ook echt een soepliefhebber...

Bert-Jan Lantinga

Wat is schenkel?

Schenkel komt van de bovenpoot van het rund en is herkenbaar aan het bot in het midden. Runderschenkel wordt vaak gebruikt om mooie bouillon van te trekken, want het merg in het bot zorgt voor veel kracht. Hoe langer laten trekken, hoe beter! Schenkel wordt ook wel gebruikt in stoofschotels, vaak zonder bot, maar soms ook mét (zoals de Italiaanse klassieker Ossobuco, die overigens vaker van kalfsschenkel wordt geserveerd). Deze schenkel komt van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio. 

Schenkel van Butchery Beef

Zoals gezegd, deze schenkel komt van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio. Wekelijks selecteert mijn vader Jan Lantings Sr. persoonlijk ons rundvlees bij boeren uit de regio met wie we al heel lang samenwerken. Gegarandeerd (h)eerlijk vlees. De koeien grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast vers gras – uit Lucerne (luxe gras met hoge voedingswaarden), mais, granen, aardappelen en een dagelijkse portie vitaminen en mineralen. De dieren hebben alle ruimte en worden met liefde verzorgd. Deze schenkel heeft mede daardoor die authentieke rundvlees: zoals het vroeger al was en zoals het hoort te zijn...

Ingredienten

100% rundvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) N/B
Energie (kcal) N/B
Vet (g) N/B
Verzadigd vet (g) N/B
Koolhydraten (g) N/B
Suikers (g) N/B
Vezels (g) N/B
Eiwitten (g) N/B
Zout (g) N/B

Schenkel

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Schenkel van Butchery Beef, de mooiste basis voor een krachtige bouillon. 
  • check-circle check-circle Dinsdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Zelf getrokken runderbouillon is echt zóveel lekkerder dan bouillon van tabletten... lekker lang op laten staan en het vlees van de schenkel vervolgens terug doen in de soep. Heerlijk! Maar ik ben dan ook echt een soepliefhebber...

Bert-Jan Lantinga

Schenkel van Butchery Beef, de mooiste basis voor een krachtige bouillon. 

Bekijk de alternatieven

Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
8,99
check-circle Dinsdag in huis
Cordon bleu burger LIVAR
5,99
check-circle Dinsdag in huis
hamburger blond d'aquitaine
6,99
check-circle Dinsdag in huis
Kipdijfilet Scharrel Kipdijfilet Scharrel
9,99
check-circle Dinsdag in huis
Kipfilet scharrel Kipfilet Scharrel
9,99
check-circle Dinsdag in huis
kipschnitzel scharrel
9,99
check-circle Dinsdag in huis
Rubia Gallega burgers Rubia Gallega Burgers
6,99
check-circle Dinsdag in huis
rundergehakt rubia gallega
4,99
check-circle Dinsdag in huis
Meest gekocht
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Dinsdag in huis
4,99
Burgerbun Brioche Black
check-circle Dinsdag in huis
2,99
Varkenshaas sate LIVAR
check-circle Dinsdag in huis
Normale prijs 11,99 8,99