Wagyu AUS

 • ✔ Voor 11u besteld, zelfde avond in huis
 • ✔ Geleverd tussen 17u - 22u (ma-vr)
 • ✔ Kies zelf je leverdag
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren
 1. RIBEYE WAGYU

  Wagyu Rib Eye 8/9 marbling Australia

  € 39,99
  x
 2. Wagyu rumpsteak Australia

  Wagyu rumpsteak Australia

  € 17,49
  x
 3. Entrecote WAGYU

  Wagyu entrecote 8/9 marbling Australia

  € 34,99
  x
 4. WAGYU burger

  Wagyu burger Australia

  € 5,99
  x
 5. Wagyu Brisket 4/5 marbling Australia

  Wagyu Brisket 4/5 marbling Australia

  € 119,99
  x
 6. Wagyu Tomahawk

  Wagyu Tomahawk Marbling 8/9 Australie

  € 119,99
  x
 7. WAGYU sukadelappen

  Wagyu sukadelappen 3/5 marbling Australia

  € 32,49
  x
 8. Ossenhaaspuntjes WAGYU

  Wagyu ossenhaaspuntjes 8/9 marbling Australia

  € 39,99
  x
Bekijken als Rooster Lijst

8 Items

per pagina
Aflopend sorteren

Wat is Wagyu beef?

Elke meatlover is bekend met Wagyu beef  (van oorsprong van een Japans runderras. Wa = Japan, Gyu = koe). Het is misschien wel het meest exclusieve rundvleesras ter wereld. De Ferrari onder de runderen.  Japans Wagyu (ook verkrijgbaar op The Butchery en wel hier) is het absolute summum, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Australisch Wagyu (met een gemiddelde BMR van 8+) is een prachtig alternatief op Japans Wagyu. Bovendien is het vlees afkomstig van de Australian Agricultural Company, wereldwijd beroemd om zijn prestigieuze vleesmerken. En dat komt zekers ook door de fijne herkomst van de dieren! Wagyu burger, Wagyu steak, Wagyu ribeye of Wagyu entrecote: van dit bijzondere vleesras smaakt het zoals je het niet eerder heb geproefd. 

Australisch Wagyu rund

Runderen afkomstig van de Australian Agricultural Company (AACo)  zijn geboren en getogen op de weelderige weidse vlakten van Australische caddle farms.

AACo is een wereldberoemde organisatie dat de meest prestigieuze runderrassen in Australië voortbrengt. Zo ook ons Australische wagyu vlees. AACo heeft een van de grootste Wagyu-kuddes ter wereld. De dieren worden in de natuur geboren en kunnen daar vrij rondgrazen. AACo beheert ongeveer 400.000 dieren, hoofdzakelijk in Queensland en de Northern Territory. Het bedrijf bezit meer dan 6 miljoen hectare land (!!!), wat overeenkomt met ongeveer 1% van de oppervlakte van Australië. Vanuit dat land worden de dieren minimaal 200 dagen in ruime feedlots gevoerd met - door de Japanners samengestelde - mix van de beste granen. Het vlees dankt zijn populariteit aan de waanzinnige vetmarmering en uitgesproken smaak. Wagyu heeft een intense smaak en smelt als boter op je tong. Hoewel Wagyu een natuurlijke aanleg heeft voor intramusculair vet (vet tussen de spieren), dankt dit runderras uit Australië zijn smaak zeker ook aan zijn fijne herkomst. Het meest bekende - en meest exclusieve - Wagyu vlees komt uit Japan (o.a. Kobe of Kagoshima). Daar zitten dan ook de échte kenners. De Japanese Meat Grading Association beoordeelt Wagyu onder andere met de Beef Marble Score (BMR). Die score varieert van 3 t/m 12, waarbij 12 staat voor excellente marmering. Wagyu uit Australië scoort bijvoorbeeld gemiddeld een 8+, wat echt indrukwekkend is. Dit rundvlees is dan ook zeker een smaaksensatie en een must-try voor iedereen die een uitzonderlijke steak kan waarderen.

Wagyu beef kopen online 

Wagyu vlees kopen op een website lijkt wellicht een ver-van-je-bed show maar dat is het gelukkig allang niet meer. Sterker nog: dit uitzonderlijke vlees vind je niet zomaar bij elke slager op de hoek. Of je nu een Wagyu biefstuk, Wagyu burger of andere Wagyu steak zoekt: online kun je op gemak je favoriet uitkiezen. Ons Wagyu vlees is quickfrozen (binnen een uur ingevroren met behoud van structuur, smaak en voedingsstoffen) en zo krijg je het ook thuisgeleverd. Je kiest zelf je leverdag en als je voor 11.00 bestelt, kun je het dezelfde avond al in huis hebben (op maandag t/m vrijdag). Simpel dus!