Ruud van @Rudilicious_kitchen is gek op rookworst, maar dan wél eentje met alles erop en eraan. De rookworsten in de supermarkt zijn over het algemeen vrij mager. Maar wat je júist wilt is vettig, zout, sappig...! Die van de HEMA (vloeken we nu in de kerk) komt in de buurt, maar onze eigengemaakte rookworst van LIVAR is echt de bom. 

rookworst
Zelf rookworst maken

Zin in een experimentje? Je kunt die rookworst ook gewoon vanuit huis maken. En simpel ook. En het mooiste van dit alles is, zoveel moeite hoef je er niet eens voor te doen, want de Butchery maakt heerlijke verse worst voor je klaar die jij alleen nog maar hoeft warm te roken. Gewoon omdat het leuk is. Want eerlijk = eerlijk: de verse worst is heerlijk op zichzelf en de LIVAR rookworst is bíjna niet te overtreffen, maar hé,  je moet alles eens geprobeerd hebben.Dit is natuurlijk een quickfix, want je kunt de worst ook van scratch maken, maar dat doen we nu dus even niet. We gaan van verse worst naar rookworst... 

Wat je nodig hebt...

  • Verse worst
  • Barbecue met warmrook mogelijkheid
  • Rookhout
  • Houtskool

 

Van verse worst naar rookworst

  • Laat de worsten na ontdooien nog een half dagje tot een dagje in de koelkast drogen.
  • Breng daarna de bbq naar een temperatuur tussen de 90 en 110 graden 
  • Voeg je favoriete rookhout toe. Ik gebruik gewoon eiken- en beukenhout
  • Hang de worsten in de barbecue op. Heb je geen ophangmogelijkheid, leg ze dan op het rooster. Maar als je ze ophangt heb je een mooie egale kleur naderhand.
  • Na ongeveer 3 kwartier is de worst klaar!
  • Je kan het direct eten, of afkoelen voor een andere keer, wat jij wilt!
  • Let op, sommige barbecues gaan wat sneller dan de andere. Probeer de temperatuur laag te houden, zo voorkom je dat de worst te snel opwarmt en gaat knappen, waardoor de worst al het vocht verliest.
  • Je moet immers bovenal zien te voorkomen dat de worst knapt.

Dat was 'em. Geniet ervan. Benieuwd wat je ervan vindt!