-
De herfst heeft officieel zijn intrede gedaan, en dat betekent maar één ding voor de culinaire fijnproever: het wildseizoen is weer begonnen. Hoewel wild tegenwoordig bijna het hele jaar verkrijgbaar is, hangt er iets magisch in de lucht zodra half oktober aanbreekt. En dat is dus niet alleen in Nederland of België het geval. Wist je dat in heel Europa de start van het wildseizoen gevierd wordt met traditionele wildgerechten? BEKIJK WILD FRANKRIJK: HAZENPEPER (CIVET DE LIÈVRE) Frankrijk is natuurlijk hét land van de verfijnde keuken, en wildgerechten zijn daar geen uitzondering op. Denk aan een lange tafel, knisperend haardvuur en een fameuze stoofpot die urenlang zachtjes pruttelt. Civet de Lièvre, oftewel hazenpeper, is een echte klassieker
-
Dag van de Cheeseburger | 18/09
In Amerika vieren ze elke 18 september Cheeseburger Day. De dag van de cheeseburger dus. Aangezien we gek zijn op alle soorten en maten burgers met verschillende smaken, vieren we deze dag graag met de Amerikanen mee.. Wat is immers lekkerder dan een goeie cheeseburger..? -
10 BBQ trends van 2022
Of BBQ onderhevig is aan trends? Jazekers. Klassiekers blijven altijd klassiekers and nothing beats a good old rib of een lekkere spies, maar zien eten doet eten en trends zijn er altijd. Jeremy van Black Gold Smokehouse deelt zijn bevindingen met ons. -
Quickfrozen: hoe wat en waarom?
Quickfrozen / Flashfrozen: hoe, wat en waarom Het is je wellicht al opgevallen, maar bij een groot deel van ons assortiment zie je als opslagconditie ‘quickfrozen’ staan. Maar wat houdt dat nu precies in en waarom zou je kiezen voor quickfrozen vlees? -
Woensdag Gehaktdag
Waarom Woensdag Gehaktdag? Nou, da's een oude traditie. Maar hoewel wij de hele week door kilo's gehakt verkopen, blijft de traditie in ere, that's for sure. Geloof het of niet, maar op woensdag verkopen in onze winkels nog altijd by far het meeste gehakt. Benieuwd hoe deze traditie is ontstaan?