The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Blog
Flank Steak Actie
Flank Steak Actie
Wel eens een flank steak geprobeerd? Ook wel bekend als bavette de flanchet? Aanrader! Wij maakten er laatst een heerlijk recept van Jord Althuizen mee - flank steak rol - en
Bavette de flanchet
Flank steak wordt gesneden uit - jawel - de flank van het rund en staat ook wel bekend als bavette de flanchet. Dit vlees werd wat ons betreft lange tijd zwaar ondergewaardeerd geweest en werd zelfs geschaard onder de 'vergeten vleessoorten'. Die tijd is gelukkkig voorbij. Bavette (de flanchet) is aan een opmars begonnen. En terecht! Flank steak is werkvlees, afkomstig uit de zogeheten 'vang' aan de onderkant van het rund. Het vlees is weliswaar wat grof van structuur, maar heeft wel des te meer smaak! En met een flank steak van Black Angus USA zit je qua structuur sowieso wel snor.
Doe je mee aan de actie? Ga dan zeker het recept van Jord proberen!