Even iets anders om jezelf mee te vermaken: Beef Jerky, een populaire snack onder liefhebbers. Maar wat ís beef jerky eigenlijk? En belangrijker: hoe maak je het? Ruud Schoenmakers van @rudiliciouskitchen neemt je stap voor stap mee in dit proces. Beef Jerky is dus zoals gezegd een vleessnack en wel gemaakt van gedroogd en gekruid rundvlees. De snack is oorspronkelijk bedacht als manier om vlees langer te bewaren, maar staat vandaag de dag vooral bekend als voedzame- en eitwitrijke snack. Beef jerky bevat namelijk meer dan 50% eiwitten, maar ook ijzer en vitamine B. Om Beef Jerky te maken snijd je rundvlees in dunne plakken of strips en en marineer je het in een mengsel van kruiden. De truc zit 'm echter in drogen, liefst zo lang mogelijk op lage temperatuur. Dat zorgt er namelijk voor dat bacterieën en schimmels niet kunnen groeien. Daardoor kun je het vlees dus extra lang bewaren! Beef jerky is ontzettend populair in Amerika, maar wordt dus al eeuwen lang door verschillende culturen gemaakt om vlees langer te kunnen behouden. Het is ook razend populair onder de sporters omdat het dus veel eiwitten bevat en astronauten nemen het graag mee omdat het compact en houdbaar is. De gehele geschiedenis gaan we hier niet vertellen, die kan je zelf wel Googlen, maar we gaan je wel vertellen hoe je het zelf kan maken! TIP: gebruik het liefst zo mager mogelijk rundvlees, zoals ossenhaas, rosbief, rumpsteak of diamanthaas. Stap 1: Marineer het rundvlees Stap 2: Voorbereiden van de smoker Stap 3: Roken van de beef jerky Stap 4: Koelen en bewaren Geniet van je zelfgemaakte gerookte beef jerky als een smakelijke, eiwitrijke snack voor onderweg! ENJOY! Wat is Beef Jerky?
Ingrediënten Beef jerky
Bereiding Beef Jerkey
Pas de kruiden en specerijen aan naar je smaak voor verschillende smaakvariaties.