Wist je dat al onze worstjes uit eigen Worstmakerij komen? We hebben alle soorten en maten, van de mooiste vleesrassen en in verrassende smaakcombinaties. Maar dus áltijd homemade door onze eigen Meester Worstmakers.

BBQ ALARM ACTIE: 4 Braadworstjes cadeau bij bestellingen vanaf €95.-

Braadworstjes van de BBQ

Wie de BBQ wel eens aansteekt, is ongetwijfeld bekend met BBQ worstjes. Vaak voorgegaarde witte worstjes, waar natuurlijk helemaal niets mis mee is. Maar wil je echt iets bijzonders serveren dat toch eenvoudig te bereiden is en waarmee je enorm kunt variëren bij iedere maaltijd of borrel? Probeer dan eens onze homemade braadworsten uit eigen worstmakerij. We hebben een uitgebreid assortiment met echt lekkere braadworsten van verschillende rassen en met verschillendesmaakcombinaties. Hieronder legt Siebe Grijpma van @bbqmoods uit hoe je eenvoudig, veilig en snel een perfecte braadworst op je BBQ kunt bereiden.

BBQ worst

Wat gaan we doen?

  • Directe bereiding met indirecte zone voor de nagaring
  • Dome temperatuur 180 graden Celsius
  • Voorbereidingstijd: 2 minuten
  • Bereidingstijd: 12 minuten
  • Ingrediënten: 4 braadworstjes

Benodigdheden BBQ Worst

  • BBQ
  • Grill rooster (Gietijzer of RVS)
  • Kernthermometer
  • Directe opstelling met indirecte zone

Voorbereiding BBQ

De bereiding vindt in twee fasen plaats. De eerste met directe hitte, ofwel we geven de worstjes eerst wat kleur mee op het (gietijzeren) gril rooster., direct boven de hete kooltjes. Daarna garen we ze na op de indirecte zone tot de gewenste kerntemperatuur is bereikt en dat is ongeveer 80 graden Celsius.

Aan voorbereidingen hoef je eigenlijk alleen maar de BBQ aan te steken en de temperatuur van je BBQ in te stellen op ongeveer 180 graden Celsius. Zorg hierbij wel voor een indirecte zone. Op een Kamado plaats je daarvoor een (halve) platesetter en in een reguliere kogel BBQ zorg je dat er alleen gloeiende kooltjes aan één kant van de BBQ liggen (de kant met gloeiende kooltjes is de directe hitte en zonder de kooltjes is de indirecte zone). De indirecte zone zorgt ervoor dat je vlees wel verder gaart maar niet verbrand.

Haal de braadworsten uit de verpakking en dep ze droog. Laat ze op kamertemperatuur komen voordat je ze op de BBQ legt. 

braadworstjes

Bereiding BBQ worst

Als de BBQ op temperatuur is (rond de 180 graden Celsius) leg je de braadworsten op het hete rooster en sluit het deksel. Draai ze wel regelmatig zodat de worstjes aan alle kanten een mooi kleurtje en wat streepjes krijgen. Na een minuut of 6 zullen de worstjes al een mooi kleurtje hebben maar zijn ze waarschijnlijk nog niet gaar. Als je tevreden bent over de kleur en grill streepjes leg je ze op de indirecte zone om verder te garen.

In totaal zal het zo’n 12 minuten duren voordat je braadworstjes een interne temperatuur van 75-80 graden Celsius hebben. Dat is een veilige temperatuur om varkensvlees te eten! Wil je zeker weten wat de kerntemperatuur van je braadworstjes is, gebruik dan een “Instant read” kernthermometer en prik op de kopse kant van een worstje om de kerntemperatuur te meten. Zijn de braadworsten van binnen  rond de 75-80 graden celsius, dan haal je ze eraf. Het vlees hoeft niet te rusten en is direct klaar om op te dienen op een broodje, bij een traditionele AGV maaltijd of een mooie BBQ Platter.

ENJOY!