Hamlappen LIVAR

Hamlappen van LIVAR, het Limburgs Kloostervarken.

Lees meer
Pas Hamlappen LIVAR aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
  • Kies zelf je leverdag
  • Dag- of avondlevering
  • Gratis verzending v.a. € 75
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Hamlappen LIVAR

Hamlappen worden gesneden uit de achterham van het varken en zijn de meest malse varkenslappen die verkrijgbaar zijn. Hamlappen van LIVAR (Limburgs Kloostervarken) zijn zacht, mals en übersmaakvol. Maar bovenal is een hamlap een veelzijdig stukje vlees, geschikt voor stoven, braden, bakken, grillen. Omdat de structuur vrij stevig is, kunnen er ook mooie blokjes van worden gesneden. Fijn satévlees dus! Tot slot kun je van hamlappen ook stoofvlees bereiden... Zoals gezegd, veelzijdig vlees dus!

Official LIVAR dealer

The Butchery is official dealer van LIVAR en dat is best iets om trots op te zijn. LIVAR heeft namelijk als enige varkensvleesconcept 3* beter leven toegekend gekregen van de Dierenbescherming en het vlees heeft dan ook oprecht een karakteristieke smaak. De oorsprong van bontgekleurde LIVAR varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar worden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. De maaltijd van LIVAR varkens bestaat uit vers geteelde Limburgse granen en dat proef je echt!

Smaak als beloning voor betere zorg

We zeiden het al kort, maar één van de kenmerken dat LIVAR vlees onderscheidt van ander varkensvlees, is de leefwijze van de dieren. De dieren scharrelen heus niet allemaal meer rond op Abdij Lilbosch, maar wél allemaal op een hoogwaardige scharrelboerderij. De eisen om het keurmerk LIVAR te mogen dragen zijn streng. Niet voor niets zijn de Dierenbescherming en Stichting Wakker Dier enthousiast over LIVAR varkens en LIVAR werkt constant aan het nog diervriendelijker maken van haar boerderijen. 

Voedingswaarde van rauwe hamlappen LIVAR per 100 gram

Energie (kJ) 481 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 114 Vitamine B1 (milligram) 0,83
Eiwit (gram) 22,2 Vitamine B6 (milligram) 0,53
Vet (gram) 2,8 Vitamine B12 (microgram) 0,49
Verzadigde vetzuren (gram) 0,9 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,2 IJzer (milligram) 0,8
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 0,4 Zink (milligram) 2,37
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram 54
Cholesterol (milligram) 50,6

Bereidingswijze

Hoe bereid je hamlappen? 

Hamlappen zijn heel veelzijdig, je kan ze bijvoorbeeld gebruiken voor de nasi als je 't in fijne blokjes snijdt. Ook zijn ze uitstekend geschikt voor sate, juist omdat ze zo'n fantastische stevige structuur hebben.

Toch gewoon aan lapjes bakken? Hou dan een baktijd van 8 tot 12 minuten aan en wees niet te zuinig met de boter! 


Ingredienten

100% varkensvlees

Butcher's Notes

Hamlappen van LIVAR hebben superveel smaak en hebben eigenlijk alleen wat peper en zout nodig. Ik maak er zelf ook regelmatig saté van, maar dan natuurlijk wel in een goeie marinade! Lekker hoor...


Wat vind je van dit product?