Boston butt

sort-ascending
Boston butt Duke of Berkshire
check-circle Maandag in huis
71,49
Boston Butt LIVAR
check-circle Maandag in huis
67,49
Boston Butt Iberico
check-circle Maandag in huis
134,99
Varkensschouder met been Iberico
check-circle Maandag in huis
149,99

4 Product(en)

Wat is een boston butt?

De boston butt is dé cut voor de perfecte pulled pork en boston butt wordt hier meestal ook voor gebruikt. Een boston butt wordt niet, zoals je het verwacht, gesneden van het achterwerk van een varken, maar komt uit de schouder van het dier. De schouder van het varken wordt vaak verdeeld in twee delen: het bovenste gedeelte is de boston butt van het varken en het onderste gedeelte wordt picnic genoemd. Kenmerkend aan de boston butt is de mooie vetmarmering in het vlees, het bot en de vetkap.  

Boston butt vs procureur

Wij, Nederlanders, maken graag pulled pork van procureur, maar eigenlijk is Boston Butt de beste keuze als je pulled pork wilt maken. In Amerika doen ze niet anders en dat is natuurlijk niet voor niets. Bestel je pulled pork in Amerika, dan kan je er eigenlijk wel gerust vanuit gaan dat hier boston butt ofwel pork butt voor gebruikt is. Het verschil zit ‘m vooral in de vetkap en het bot wat in de boston butt zit. Hierdoor wordt het vlees smaakvoller en heeft het eigenlijk nóg minder nodig. Win win dus!

Hoe bereid je een boston butt?

Een boston butt wordt voornamelijk op de BBQ bereid. Zorg er eerst voor dat je start met een goed ontdooide boston butt. Kruid de boston butt met een BBQ rub naar keuze en steek de BBQ alvast aan om ‘m op een temperatuur te laten komen van ongeveer 135 graden. Leg de boston butt met de vetkap naar boven op de BBQ en haal ‘m er na 4-5 uur af om hem in te pakken en nog voor 3-5 uur terug te leggen. Hoe je ‘m tussendoor behandeld, of je hem insmeert met BBQ saus of kiest voor een spray met appelazijn, is natuurlijk helemaal aan jou. Hoelang je precies bezig bent met de boston butt, is helaas niet te zeggen. Maar je kan altijd meten, want uiteindelijk wil je een kerntemperatuur van ongeveer 93 graden. Check voor inspiratie vooral even onze receptenpagina!

Hoelang heeft een boston butt nodig om te ontdooien?

Over ’t algemeen is een boston butt flink van formaat. Vlees van een aantal kilo heeft relatief lang nodig om te ontdooien. Ga van ongeveer 3 dagen uit om een boston butt te ontdooien in de koelkast. Dus als je voor het weekend een boston butt op de planning hebt staan, kan je ‘m het beste maandag of dinsdag binnen laten komen.

Wil de je boston butt sneller ontdooien? Dan kan je ervoor kiezen om het vlees in een schone emmer water met schoon koud water te leggen. Check voordat je het vlees in het water legt of de vacuümverpakking nog goed intact is.

Zit er bot in een boston butt?

In een boston butt zit een bot. Voor de bereiding kan je dit bot het beste laten zitten. Behalve dat het extra smaak afgeeft, laat het bot je ook zien hoe gaar je vlees is. Kan je het vlees aan het eind van de bereiding goed heen en weer wiebelen en er schoon uitrekken? Dan heb je ’t goed gedaan!

Hou bij ’t bestellen wel even in gedachten dat er een bot in de boston butt zit, waarvan je het gewicht van het eindgewicht af moet trekken.

Boston butt recepten

BlackSmokeGoldHouse heeft een aantal hele fijne recepten van Boston Butt pulled pork voor ons gemaakt. Wat dacht je van juicy pulled pork van boston butt? Je hebt er ook maar een paar ingredienten voor nodig naast de boston butt. Heb je BBQ rub, appelazijn, water, BBQ saus en mosterd in huis, ben je al ready to go. Natuurlijk bereid je ‘m op een BBQ met deksel, omdat je ‘m indirect wil garen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een hitteschild te plaatsen tussen het vlees en de kolen. Juicy pulled pork van boston butt maken? Je vindt ’t recept op onze receptenpagina.

Een andere bereiding voor pulled pork van boston butt is er 1 uit North Carolina. Bij dit recept wordt het vlees, zoals we hier gewend zijn, halverwege niet ingepakt met butcher paper. Zeker de moeite waard om een keer te proberen. Je vindt ’t recept hier.

Boston butt kopen bij The Butchery

Boston butt online kopen bij Butchery is zo gepiept. Daarnaast ben verzekerd van een prachtig stuk vlees wat ready to grill is. Onze slagers hebben de delen die verwijderd moeten worden voor de bereiding er al met precisie afgesneden zodat je dus ook echt alleen betaalt voor vlees wat je gaat bereiden. Precies zoals wij het zelf graag zouden willen ontvangen dus.

Boston butt online bestellen bij The Butchery

Boston butt online bestellen bij The Butchery betekent verzekerd zijn van topkwaliteit. Of je nou kiest voor boston butt van LIVAR, Iberico of Duke of Berkshire, allen worden gesneden van authentieke vleesrassen van dieren die een fijne herkomst kennen. Vinden we belangrijk! Bestel je voor 11:00 uur? Dan zorgen we dat je je bestelling dezelfde avond nog in huis hebt. Quickfrozen, dus met optimaal behoud van smaak- en voedingsstoffen.  

Meest gekocht
Varkenshaas sate LIVAR
check-circle Maandag in huis
11,99
Iberico braadworst chorizo
check-circle Maandag in huis
10,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Maandag in huis
3,99
Laden...