Denver Steak

Elke Denver steak die je bij The Butchery bestelt, is door de handen gegaan van onze vakslagers. Stuk voor stuk met precisie gesneden en dubbel getrimd. Voor jou betekent dit dat je helemaal niets meer van de steak af hoeft te halen. Het gewicht wat je ziet is dus ook precies het gewicht wat de pan in gaat! Grillready dus..

sort-ascending
Denver steak Black Angus PRIME USA Denver steak Black Angus PRIME USA
check-circle Vanavond in huis
22,39
Denver steak Wagyu USA BMS9+ Denver steak Wagyu USA BMS9+
check-circle Vanavond in huis
32,99

2 Product(en)

Wat is een denver steak?

De denver steak is een steeds populairder wordende steak in Amerika en wordt gesneden van de serratus ventralis-spier. Een spier die bij het schoudergedeelte van het rund in de buurt zit. Hierbij denk je misschien gelijk de serratus ventralis-spier een spier is die veel gebruikt wordt, omdat de schouder van het dier natuurlijk veel gebruikt is. Dit is niet waar, de spier bevindt zich direct onder het schouderblad en wordt niet veel gebruikt. De denver steak is dus een mooie malse steak met een goede hoeveelheid marmering, mits van een goed ras.

Waarom de naam denver steak?

Meestal kan je wel herleiden waarom een steak een bepaalde naam is. Eigenlijk kan dat bij de denver steak niet en is de naam van deze steak gekozen op basis van marketingdoeleinden. Eigenlijk niet zo gek dat ze deze steak graag in de belangstelling wilden zetten, het is immers een prachtige steak. De luiheid van de steak zorgt voor een mooie malsheid en de mooie fijne marmering zorgt ervoor dat ’t een ware smaakbom is.

Hoeveel gram denver steak per persoon?

De denver steaks worden bij ons in de slagerij geportioneerd, per stuk in vacuüm verpakt en individueel gelabeld. De gewichten per steak liggen gemiddeld tussen de 200 en 500 gram en zijn dus perfect om per persoon een steak te serveren. Onderstaande gewichten kan je aanhouden als leidraad bij bestellen.

Denver steak als hoofdgerecht
Normale eter: 150-250 gram
Grote eter: 250-400g gram
Carnivoor: 400-500 gram

BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Normale eter: 75 gram
Grote eter: 150 gram
Carnivoor: 200 gram

Hoe bereid je denver steak?

Denver steak kan je op meerdere manieren bereiden. Denk bijvoorbeeld aan sous-vide of op de BBQ. De steak kan natuurlijk ook gewoon in de pan! Hieronder 7 stappen om de denver steak in de pan te bereiden..

  1. Haal de denver steak op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog en breng het op smaak met versgemalen peper en zout.
  3. Zet een pan op het vuur en een scheutje olijfolie toe.
  4. Doe zodra de olie goed op temperatuur is de denver steak in de pan en bak de steak aan weerszijden 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een denver steak van 2 centimeter dik hebt, bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  5. Schep tijdens het bakken van de denver steak het vleesvocht over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  6. Haal de steak uit de pan en laat hem nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  7. Genoeg gerust? Snijd de denver steak dan haaks op de draad aan en serveer.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Kan denver steak op de BBQ?

Zekers! Denver steak doet ’t net zoals entrecote, ribeye of longhaas heel goed op de BBQ! Je zou ‘m zelfs eerst (als ’t een wat dikkere steak is) kunnen laten garen op het indirecte gedeelte van je BBQ om ‘m vervolgens af te grillen direct boven het vuur. En dan als je ‘m aansnijdt en het eerste stukje in je mond stopt.. Feestje!

Denver steak recept

Een denver steak heeft eigenlijk niet zoveel nodig. Van zichzelf is ’t namelijk een malse steak. ’t Wordt immers niet gesneden van een spier die hard heeft moeten werken. Maar als je dan een keer wat anders wilt dan kruiden met peper en zout, dan zijn gemarineerde denver steak spiesen een goed idee! Snijdt de steak aan mooie gelijke blokjes en maak een mooie simpele marinade. Check zeker ’t recept hier!

Denver steak kopen online

Denver steak is niet zo’n heel bekende steak, dus je zal ‘m niet zo snel bij de slager om de hoek vinden. Hoe ideaal is ’t dan dat je denver steak online kan bestellen? Kan je precies ’t gewicht en ras kiezen waar je naar op zoek bent. Denver steak eet je immers bij voorkeur van mooie kwalitatieve runderrassen. Wij leveren van maandag t/m vrijdag in de avond tussen 17:00 en 22:00 uur of overdag van dinsdag t/m zaterdag. Quickfrozen, dus met optimaal kwaliteitsbehoud.

Denver steak quickfrozen geleverd

Bestel je vlees bij The Butchery, weet dan dat je vlees bevroren bij je thuisbezorgd wordt. Hou hier dan ook vooral rekening mee bij het bestellen, het heeft bij aankomst natuurlijk nog wat tijd nodig om rustig te ontdooien. Maar quickfrozen dus, dat betekent dat onze slagers na productie (dubbel trimmen, individueel verpakken & labelen) het vlees direct invriezen op een extreem lage temperatuur. Hierdoor hebben we een zeer gering kwaliteitsverlies en blijven ook de voedingswaarden, smaak en structuur behouden. Voor het transport wordt de bestelling bij elkaar gepakt in de vriezer en verstuurd in een isolatiezak die in een doos zit. Met een flinke schep droogijs! Dus wees voorzichtig bij het uitpakken.

Online denver steak bestellen

Online steaks bestellen is ideaal, de keuze is immers reuze en we durven best te zeggen dat er wat voor je bij zit. Bovendien is online bestellen supermakkelijk. Je kiest welke steak je wilt, vult je winkelwagentje verder aan met bijvoorbeeld spareribs, braadworst en cordon bleu (’t is immers altijd makkelijk om wat op voorraad te hebben in de diepvries) en je plaatst je bestelling. Bij ’t plaatsen van je bestelling kan je zelf je leverdag kiezen en betaal je uiteraard in een beveiligde omgeving. Wel zo fijn!

Oh, kan me voorstellen dat je je afvraagt hoe het vlees dan bevroren bij je thuis geleverd wordt. Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen, besteden we er veel zorg aan om je vlees optimaal in te vriezen. Om het dan ook bevroren bij je te leveren op een gewenst tijdstip werken we met twee koeriers. Trunkrs verzorgt onze avondlevering. De pakketten die door Trunkrs worden bezorgd, worden pas om 11 uur ’s ochtends bij ons opgehaald en gaan vanaf 17 uur al in uitlevering. De pakketten zijn dus relatief kort onderweg. Voor het transport pakken we je bestelling in in een kartonnen doos, met isolatiezak en droogijs, zodat je je vlees gegarandeerd bevoren in ontvangst kan nemen.

We werken ook samen met Leen Menken, een koerier die overdag levert en gespecialiseerd is in geconditioneerd transport. Zo hebben ze structureel kwaliteitscontroles op temperatuur. Met beide levermogelijkheden kan je dus ervanuit gaan dat je bestelling bevroren geleverd wordt.

 

 

Meest gekocht
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Vanavond in huis
4,99
Steak Seasoning
check-circle Vanavond in huis
5,99
Burgerbun Brioche Black
check-circle Vanavond in huis
2,99
Laden...