Chocolate brownie met shabu shabu

Bereidingswijze

Dit recept komt van Jan-Willem van Opsteakers.nl en even serieus: dit is foodpairing to the max! Het zoete van chocolade en het zoute van buikspek. Love it! Wij houden van het combineren van smaken, want verandering van spijs doet eten, toch? En de combi is een stuk minder spannend dan het lijkt, want de smaken zijn wat ons betreft volledig in harmonie. Probeer het maar eens, dit ga je lekker vinden. En ook niet onbelangrijk: hier kun je zéker indruk mee maken op je gasten!

Voorbereiding chocolate brownie

Pak het bakblikje en bekleed met bakpapier. Verwarm de bbq tot 180 ˚C. Zet het bakblik apart.

Bereiding chocolate brownie

Oké, nu tijd voor het echte werk. Gril het buikspek op de BBQ mooi bruin en knapperig en laat vervolgens uitharden op keukenpapier. Doe de boter en chocola in een hitte bestendige kom en verwarm op de BBQ totdat het mengsel gesmolten en glas is. Haal dan van de barbecue en laat een beetje afkoelen. Voeg nu de kristel- en basterdsuiker toe en meng goed door elkaar. Klop vervolgens het ei en de halve dooier erdoorheen en daarna de vanille. (Tip: klop een hele eidooier in een kom, vervolgens kan je gemakkelijker een halve eidooier toevoegen). Klop met een garde zo'n 2 minuten stevig door. Dit ga je wel even voelen in je armen ;-) Roer als laatst de bloem, het zout en het bakpoeder erdoor en je beslag is bijna klaar. Alleen het buikspek nog. Voeg drie kwart van het buiksprek gecruncht toe aan het beslag en verdeel het over je bakblik. Strooi de overige kwart over je brownie en bak nu zo'n 40 minuten op de BBQ (of in de oven). Het resultaat mag best een beetje zacht zijn, lekker juist, maar laat wel even goed afkoelen voordat je 'm aansnijdt. En deel vooral je resultaat op insta of facebook, want dit wordt shinen!

ENJOY

Recepten