Kiprollade met champignons en ui in ketjapsaus
Lean & mean, deze bereiding van onze kiprollade door Robert van Dijk van @vurigekolen. Kan niet mislukken en je zet écht iets lekkers op tafel. Kip op z'n best, als je het ons vraagt.
Bereiding kiprollade
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit wat olie of boter in een braadpan en bak de kipdijrolladej rondom goudbruin. Leg de rollade daarna op een ovenrooster en gaar verder in de oven tot een kerntemperatuur van 70 graden.
Snijd ondertussen de uien in halve ringen en de champignons in plakjes. Gebruik dezelfde braadpan en fruit de uien rustig aan in een klontje boter. Voeg de champignons toe en bak kort mee. Blus af met ketjap en sojasaus en laat de saus een paar minuten zachtjes inkoken. Haal de rollade uit de oven, laat kort rusten en snijd in mooie plakken. Serveer met de champignons en uien.

Enjoy!