Black Bat Wings

Bereidingswijze

Toen ik [Jeremy] meedeed aan de #BBQBirdBattle op Instagram, besloot ik onze terugkerende vrijheid te vieren met datgene waar alle ellende in eerste instantie mee is begonnen: vleermuizen. Wees eerlijk: van deze Wings loopt het water je toch in de mond? ;-) En het is een súperleuk idee voor Halloween.
 
Dus wil je je gasten of de kids laten schrikken? Dan heb ik hier een mooi en simpel recept voor jou!
 
Psssst... Goed om te weten, dit zijn natuurlijk niet echt vleermuisvleugels. Al lijken ze net echtl! Het zijn kippenvleugels met de punt er nog aan. Tel daar wat zwarte kleurstoffen bij op en je creapy wings zijn bijna klaar. Simpeler dan je denkt, toch? Alleen wel ruim een dag van tevoren beginnen!

Voorbereiding Bat Wings

Meng de bbq saus met een paar druppels zwarte kleurstof. Voeg kleurstof toe totdat dat de saus compleet zwart is geworden en doe hier nog de Naked gunpowder rub van No Rubbish bij. Bewaar een beetje van dit mengsel voor later.

Bedek de vleugels met de zwarte BBQ saus, plaats in een bak of ziplock zak en bewaar deze 24 uur in de koeling.

Wuhan Wings op de BBQ

Breng de BBQ naar een temperatuur van 125C. Haal de wings uit het zwarte mysterieuze mengsel en plaats ze op een rek. Dit is makkelijker vervoeren. Als het goed is zijn alle wings mooi glanzend zwart geworden. Soms gebeurt het wel eens dat niet alles 100% zwart is. Maak je geen zorgen hierover, dan kan in een later stadium worden opgelost.
 
Bedek de wings in een goede lading Naked gunpowder rub. Schuif de wings op de bbq en gaar ze om en om voor ongeveer 2 uur. Je zult zien dat de vleugels mooi gaan garen en crispy worden. Gebruik de bewaarde zwarte BBQ saus en lak de wings voorzichtig met een kwast. Hier gaan ze mooi van glimmen en geeft een extra donkere zwarte kleur. Dit is meteen de kans om delen van de kip die misschien niet goed zwart zijn geworden te camoufleren.
 
Als de wings 74C kern temperatuur hebben bereikt dan zijn ze perfect. Laat ze wel even rusten, want ze zijn heet heet heet!
De presentatie is helemaal aan jezelf. Maar in een schaal omringd met spinnen, oogballen en andere Halloween versiersels maakt het plaatje toch wel echt af.
 
ENJOY en deel vooral je foto's op insta met de tag @instabutchery
Bekijk alle kip >>
 
Bekijk meer recepten