Varkensfilet LIVAR

Vlees aan één stuk; ik hou er zo van. Nét even wat specialer om op tafel te zetten en toch niet al te vet, dus ook heel geschikt voor de doordeweekse keuken. Let er wel op dat je de varkensfilet iets rosé houdt. Tenzij je van droog vlees houdt, bak 'm dan vooral lekker door :-) Ik eet 'em zelf wel het liefst lekker gekruid of met een zelfgemaakte marinade, zoals mosterdmarinade. 

Bert-Jan Lantinga

Wat is varkensfilet?

Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. Varkensfilet is vrij neutraal van smaak, dus leent zich perfect voor marinades of kruidenmengsels. Een heerlijk stuk vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits goed bereid - toch lekker sappig! 

Voedingswaarde rauwe varkensfilet per 100 gram

Energie (kJ) 540 Koolhydraten (milligram) 0
Energie (kcal) 128 Vitamine B1 (milligram) 0,78
Eiwit (gram) 23,3 Vitamine B6 (milligram) 0,6
Vet (gram) 3,9 Vitamine B12 (microgram) 0,29
Verzadigde vetzuren (gram) 1,5 Vitamine D (microgram) 0,1
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) 1,7 IJzer (milligram) 0,4
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) 0,3 Zink (milligram) 1,55
Transvetzuren (gram) 0 Natrium (milligram) 51
Cholesterol (milligram) 36,6
Hoe bereid je een varkensfilet aan één stuk?
Alles gaat makkelijker met een kernthermometer. Sterker nog: kán bijna niet misgaan. Aanrader om in huis te halen dus, zéker als je graag grote stukken vlees braadt!
  • Haal de varkensfilet 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
  • Verwarm de oven voor op 160 °C
  • Smeer de varkensfilet in met olijfolie en kruiden naar smaak en vervolgens in de voorverwarmde oven. Marineren kan natuurlijk ook, maar dat zou ik dan een nacht van tevoren reeds doen!
  • Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 60 °C is bereikt (meten met een kerntemperatuurmeter). Neem hier minimaal 50 minuten de tijd voor!
ENJOY!

Ingredienten

100% varkensvlees

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) N/B
Energie (kcal) N/B
Vet (g) N/B
Verzadigd vet (g) N/B
Koolhydraten (g) N/B
Suikers (g) N/B
Vezels (g) N/B
Eiwitten (g) N/B
Zout (g) N/B

Varkensfilet LIVAR

Dit product is momenteel niet op voorraad.
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
Varkensfilet van het Limburgs kloostervarken is een mager stuk varkensvlees van een dier dat met respect is gehouden. Dat proef je! 

+ Lekker makkelijk

+ 4,99 | 2 kopjes ossenstaartsoep
+ 18,99 | 24hrs gegaarde Sukadelapjes Black Angus in dikke jus [500 gram]
+ 14,99 | Boeuf bourguignon Black Angus [600 gram]
+ 16,99 | Beef ketjap Black Angus [600 gram]

+ Altijd lekker

+ 6,99 | Rookworst Iberico Black Pepper [280 gram]
+ 6,99 | Grillworst kaas LIVAR om af te grillen [400 gram]
+ 4,99 | Meat Pie Stewed Beef [180 gram]
+ 4,99 | Droge worst extra kruidnagel
  • check-circle check-circle Zaterdag in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Vlees aan één stuk; ik hou er zo van. Nét even wat specialer om op tafel te zetten en toch niet al te vet, dus ook heel geschikt voor de doordeweekse keuken. Let er wel op dat je de varkensfilet iets rosé houdt. Tenzij je van droog vlees houdt, bak 'm dan vooral lekker door :-) Ik eet 'em zelf wel het liefst lekker gekruid of met een zelfgemaakte marinade, zoals mosterdmarinade. 

Bert-Jan Lantinga

Varkensfilet van het Limburgs kloostervarken is een mager stuk varkensvlees van een dier dat met respect is gehouden. Dat proef je! 
Product label
Meest gekocht
Iberico braadworst chorizo
check-circle Zaterdag in huis
10,99
Ribeye Black Angus USA PRIME
check-circle Zaterdag in huis
43,99
Black Angus burger - cheddar/jalapeno Black Angus burger - cheddar/jalapeno
check-circle Zaterdag in huis
4,99