Wagyu Chateaubriand USA BMS 9+
Wat is Wagyu Chateaubriand?
Wagyu Chateaubriand is een bijzonder mals stuk rundvlees, afkomstig uit het dikste deel van de ossenhaas (ook wel de kop van de ossenhaas genoemd). Dit deel van het rund is bijzonder mals, omdat het afkomstig is van een spier die weinig beweging krijgt. Chateaubriand staat dus bekend om zijn luxe en verfijning, waardoor het vaak wordt geserveerd als een pièce de résistance bij speciale gelegenheden. Het vlees heeft van nature een rijke smaak, die met weinig toevoegingen – zoals alleen wat peper en zout – perfect tot zijn recht komt. Wagyu Chateaubriand heeft een fijne marmering die bijdraagt aan de sappigheid en de boterzachte textuur.
Wagyu Chateaubriand, geliefd in de Franse keuken, is perfect voor bijzondere gelegenheden. De Chateaubriand van Wagyu biedt bovendien de verfijnde marmering en intense smaak waar dit unieke ras om bekendstaat.Deze exclusieve snit komt van de Amerikaanse Black Marble Wagyu, een hoogwaardige kruising van Wagyu en Black Angus runderen. Door de intense marmering van het vlees, typisch voor Wagyu, smelt het letterlijk op je tong..
Wagyu Chateaubriand van Black Marble Wagyu
Black Marble Wagyu staat wereldwijd bekend om de hoogwaardige kwaliteit en zorg waarmee de runderen worden grootgebracht. De Amerikaanse Wagyu-runderen grazen op uitgestrekte, natuurlijke weiden en krijgen in hun laatste levensfase een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Dit zorgt niet alleen voor een verfijnde smaak, maar ook voor de kenmerkende, prachtige marmering die het vlees zijn intense smaak en zachtheid geeft. Door deze zorg en het natuurlijk opgegroeide Wagyu-ras is de Chateaubriand van Black Marble Wagyu een echte must-try voor elke vleesliefhebber.
Geportioneerd & getrimd door Meesterslagers
Voordat deze Wagyu Chateaubriand bij jou thuis in de pan belandt, heeft het vlees een flinke reis achter de rug. De runderen worden geslacht in gecertificeerde slachterijen en zorgvuldig getransporteerd naar Nederland, waar het door de ervaren handen van onze Meesterslagers gaat. Hier wordt het vlees grondig geïnspecteerd, dubbel getrimd en geportioneerd tot een perfecte Chateaubriand, zodat het grillready naar je verzonden kan worden. Vervolgens wordt het vacuüm verpakt en op een speciale manier ingevroren, zodat de kwaliteit en voedingswaarden behouden blijven. Klaar voor de vriezer of om te ontdooien in de koelkast!
Wagyu Chateaubriand online bestellen
Waar je vroeger stad en land moest afzoeken om Wagyu Chateaubriand te vinden, kan je het tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Met een paar klikken ligt deze luxe steak al in je winkelmand, en na het afronden van je bestelling heb je het vaak al de volgende dag in huis. Geniet van de unieke smaak en kwaliteit van Black Marble Wagyu, gewoon bij jou thuis.
Chateaubriand is een feestelijke roast die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
CHATEAUBRIAND LOW AND SLOW BEREIDEN (AANGRILLEN & DOORGAREN)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
KERN EINDTEMPERATUREN
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur
REVERSED SEAR CHATEAUBRIAND (GAREN & AFGRILLEN)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C (rund, kalf)
Medium rare 54C (rund, kalf)
Medium 57C (rund, lam, kalf)
Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
BEREIDING CHATEAUBRIAND SOUS VIDE
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
INSTELWAARDE SOUS VIDE STICK VOOR CHATEAUBRIAND
Rare: 52C in 2 uur
Medium: 54C in 2 uur
Medium/Rare: 56C in 2 uur
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 606.10 |
Energie (kcal) | 145.00 |
Vet (g) | 6.40 |
Verzadigd vet (g) | 2.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.80 |
Zout (g) | 0.08 |
Wagyu Chateaubriand USA BMS 9+
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wat is Wagyu Chateaubriand?
Wagyu Chateaubriand is een bijzonder mals stuk rundvlees, afkomstig uit het dikste deel van de ossenhaas (ook wel de kop van de ossenhaas genoemd). Dit deel van het rund is bijzonder mals, omdat het afkomstig is van een spier die weinig beweging krijgt. Chateaubriand staat dus bekend om zijn luxe en verfijning, waardoor het vaak wordt geserveerd als een pièce de résistance bij speciale gelegenheden. Het vlees heeft van nature een rijke smaak, die met weinig toevoegingen – zoals alleen wat peper en zout – perfect tot zijn recht komt. Wagyu Chateaubriand heeft een fijne marmering die bijdraagt aan de sappigheid en de boterzachte textuur.
Wagyu Chateaubriand, geliefd in de Franse keuken, is perfect voor bijzondere gelegenheden. De Chateaubriand van Wagyu biedt bovendien de verfijnde marmering en intense smaak waar dit unieke ras om bekendstaat.Deze exclusieve snit komt van de Amerikaanse Black Marble Wagyu, een hoogwaardige kruising van Wagyu en Black Angus runderen. Door de intense marmering van het vlees, typisch voor Wagyu, smelt het letterlijk op je tong..
Wagyu Chateaubriand van Black Marble Wagyu
Black Marble Wagyu staat wereldwijd bekend om de hoogwaardige kwaliteit en zorg waarmee de runderen worden grootgebracht. De Amerikaanse Wagyu-runderen grazen op uitgestrekte, natuurlijke weiden en krijgen in hun laatste levensfase een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Dit zorgt niet alleen voor een verfijnde smaak, maar ook voor de kenmerkende, prachtige marmering die het vlees zijn intense smaak en zachtheid geeft. Door deze zorg en het natuurlijk opgegroeide Wagyu-ras is de Chateaubriand van Black Marble Wagyu een echte must-try voor elke vleesliefhebber.
Geportioneerd & getrimd door Meesterslagers
Voordat deze Wagyu Chateaubriand bij jou thuis in de pan belandt, heeft het vlees een flinke reis achter de rug. De runderen worden geslacht in gecertificeerde slachterijen en zorgvuldig getransporteerd naar Nederland, waar het door de ervaren handen van onze Meesterslagers gaat. Hier wordt het vlees grondig geïnspecteerd, dubbel getrimd en geportioneerd tot een perfecte Chateaubriand, zodat het grillready naar je verzonden kan worden. Vervolgens wordt het vacuüm verpakt en op een speciale manier ingevroren, zodat de kwaliteit en voedingswaarden behouden blijven. Klaar voor de vriezer of om te ontdooien in de koelkast!
Wagyu Chateaubriand online bestellen
Waar je vroeger stad en land moest afzoeken om Wagyu Chateaubriand te vinden, kan je het tegenwoordig eenvoudig online bestellen. Met een paar klikken ligt deze luxe steak al in je winkelmand, en na het afronden van je bestelling heb je het vaak al de volgende dag in huis. Geniet van de unieke smaak en kwaliteit van Black Marble Wagyu, gewoon bij jou thuis.
Chateaubriand is een feestelijke roast die je op verschillende manieren kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
CHATEAUBRIAND LOW AND SLOW BEREIDEN (AANGRILLEN & DOORGAREN)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
KERN EINDTEMPERATUREN
Rare 52C Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1,5 uur
REVERSED SEAR CHATEAUBRIAND (GAREN & AFGRILLEN)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C (rund, kalf)
Medium rare 54C (rund, kalf)
Medium 57C (rund, lam, kalf)
Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 1 uur.
BEREIDING CHATEAUBRIAND SOUS VIDE
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
INSTELWAARDE SOUS VIDE STICK VOOR CHATEAUBRIAND
Rare: 52C in 2 uur
Medium: 54C in 2 uur
Medium/Rare: 56C in 2 uur
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 606.10 |
Energie (kcal) | 145.00 |
Vet (g) | 6.40 |
Verzadigd vet (g) | 2.80 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.80 |
Zout (g) | 0.08 |