

Flash-frozen: hoe, wat & waarom?
Als je vers vlees koopt en het thuis in de vriezer legt, dan gaat de kwaliteit achteruit. Dat is niet omdat het vlees is ingevroren, maar omdat het vlees te langzaam is ingevroren. Tijdens dat proces ontstaan namelijk grote ijskristallen die de celwanden van het spierweefsel beschadigen. En juist die callen heb je nodig om het vocht in het vlees vast te houden. Je wilt immers een juicy steak.
De oplossing? Flash-Freezing. Ontdek alle voordelen van dit unieke proces in deze video.
Bert-Jan Lantinga




Peak of Tenderness
Met flash freezing druk je letterlijk op de pauzeknop. Zodra het vlees zijn absolute top heeft bereikt, ofwel Peak of Tenderness zoals de Amerikanen zeggen, gaat het meteen de flash freezer in. Dit moment komt heel precies en zorgt dat die piek van malsheid behouden blijft. Beter dan dit wordt het echt niet.


Flash-frozen Kip & Varkensvlees
Als het om kip of varkensvlees gaat, dan telt maar één ding. En dat is zo vers mogelijk eten. Dit vlees hoeft namelijk niet te rijpen. Hoe korter de tijd tussen slacht en bereiding, hoe beter de kwaliteit. Maar vers is vaak minder vers dan je denkt. Bekijk de video om te ontdekken waarom kip en varkensvlees van The Butchery het meest vers is.
Laat je inspireren
Wat we óók doen bij The Butchery is wekelijks nieuwe recepten toevoegen, zodat je lekker veel inspiratie kunt opdoen en mooie gerechten kunt maken met onze producten. Hieronder alvast een paar toppers voor deze week!