Mosterd filetlapje LIVAR
Wat is een mosterd filetlapje?
Een mosterd filetlapje is een filetlapje in een fijne mosterdmarinade en vervolgens omwikkeld in mager gerookt spek en uienringen.
Het vlees wordt gesneden uit de uitgebeende rug van het varken, mager vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. Varkensfilet is vrij neutraal van smaak, dus leent zich perfect voor marinades of kruidenmengsels. Lekker vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits goed bereid - toch lekker sappig! Zéker als het vlees val LIVAR komt.
Mosterd filetlapje LIVAR
Dit mosterd filetlapje komt van LIVAR, een klasse apart als het gaat om varkensvlees. De oorsprong van deze varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar werden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Uiteraard leven niet alle varkens nog op Abdij Lilbosch, maar wél op de mooiste scharrelboerderijen waar ze nog altijd met zorg worden grootgebracht en worden gevoerd met versgeteelde Limburgse granen. Varkensvlees met een gouden randje dus en zeker vergelijkbaar met de beste scharrelvarkens uit Spanje en Italie.
Hoe bereid je een mosterd filetlapje?
Om een mosterdfiletlapje zit mager gerookt spek. Aangezien je geen aangebrand lapje spek om je filetlapje heen wilt, moet het mosterdfiletlapje met wat liefde en aandacht gebakken worden. Dit betekent dat je 'm ongeveer 5 tot 7 minuten -precieze tijd is afhankelijk van de dikte van 't lapje- op middelhoog vuur moet bakken tot het filetlapje gaar is. Gebruik genoeg boter, zodat de smaak van 't stukje vlees optimaal is!
Ingrediënten
varkensvlees 72%, ontbijtspek lantinga 14% [varkensvlees 96%, hulpmiddel [dextrose, antioxidant: E301], nitrietzout [zout (antiklontermiddel: E535), nitriet]], ui 7%, kruidenolie 5% [raapzaadolie, zeezout, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, specerij, specerijextract), dextrose, aroma, kruiden (peterselie, kruiden), paprika, raapzaadolie, specerij, suiker, aroma, antioxidant: E307]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 694.20 |
Energie (kcal) | 166.08 |
Vet (g) | 9.76 |
Verzadigd vet (g) | 2.60 |
Koolhydraten (g) | 0.69 |
Suikers (g) | 0.64 |
Vezels (g) | 0.30 |
Eiwitten (g) | 18.65 |
Zout (g) | 1.05 |
Mosterd filetlapje LIVAR
Schrijf een review
Mosterd filetlapje LIVAR
- Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wat is een mosterd filetlapje?
Een mosterd filetlapje is een filetlapje in een fijne mosterdmarinade en vervolgens omwikkeld in mager gerookt spek en uienringen.
Het vlees wordt gesneden uit de uitgebeende rug van het varken, mager vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. Varkensfilet is vrij neutraal van smaak, dus leent zich perfect voor marinades of kruidenmengsels. Lekker vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits goed bereid - toch lekker sappig! Zéker als het vlees val LIVAR komt.
Mosterd filetlapje LIVAR
Dit mosterd filetlapje komt van LIVAR, een klasse apart als het gaat om varkensvlees. De oorsprong van deze varkens ligt op Abdij Lilbosch in het Limburgse Echt. Daar werden de dieren liefdevol verzorgd door monniken en kunnen de varkens in de kloostertuinen wroeten en rollen in de modder. Uiteraard leven niet alle varkens nog op Abdij Lilbosch, maar wél op de mooiste scharrelboerderijen waar ze nog altijd met zorg worden grootgebracht en worden gevoerd met versgeteelde Limburgse granen. Varkensvlees met een gouden randje dus en zeker vergelijkbaar met de beste scharrelvarkens uit Spanje en Italie.
Hoe bereid je een mosterd filetlapje?
Om een mosterdfiletlapje zit mager gerookt spek. Aangezien je geen aangebrand lapje spek om je filetlapje heen wilt, moet het mosterdfiletlapje met wat liefde en aandacht gebakken worden. Dit betekent dat je 'm ongeveer 5 tot 7 minuten -precieze tijd is afhankelijk van de dikte van 't lapje- op middelhoog vuur moet bakken tot het filetlapje gaar is. Gebruik genoeg boter, zodat de smaak van 't stukje vlees optimaal is!
Ingrediënten
varkensvlees 72%, ontbijtspek lantinga 14% [varkensvlees 96%, hulpmiddel [dextrose, antioxidant: E301], nitrietzout [zout (antiklontermiddel: E535), nitriet]], ui 7%, kruidenolie 5% [raapzaadolie, zeezout, MOSTERD (water, MOSTERDzaad, azijn, zout, specerij, specerijextract), dextrose, aroma, kruiden (peterselie, kruiden), paprika, raapzaadolie, specerij, suiker, aroma, antioxidant: E307]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 694.20 |
Energie (kcal) | 166.08 |
Vet (g) | 9.76 |
Verzadigd vet (g) | 2.60 |
Koolhydraten (g) | 0.69 |
Suikers (g) | 0.64 |
Vezels (g) | 0.30 |
Eiwitten (g) | 18.65 |
Zout (g) | 1.05 |